Skiriamieji šio metodo bruožai – efektyvumas ir greitis. Geriausia šią valymo procedūrą atlikti vakare.

Visų pirma nuvalyti derėtų orkaitės stiklą, kad jis švytėtų kaip naujas. Sumaišykite kepimo miltelius su karštu vandeniu – gauta priemonė konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę. Tepkite priemonės ant stiklo. Po 30 minučių stiklą nuvalykite drėgna pašluoste ar kempine.

Dabar laikas nuvalyti vidines orkaitės sieneles ir groteles.

Mišinio ingredientai:

  • 50 g kepimo miltelių;
  • 250 ml amoniako;
  • 1 l vandens.

Orkaitė įkaitinama iki 150 laipsnių. Į vieną karščiui atsparų indą pilamas karštas vanduo, į kitą – amoniakas. Orkaitė išjungiama. Indas su amoniaku statomas ant grotelių, o indas su vandeniu – į pačią apačią. Orkaitė paliekama atvėsti, galima indus joje palikti iki pat ryto.

Ryte į indą su amoniaku pilama indų plovimo skysčio. Visos vidinės orkaitės sienelės ir grotelės plaunamos šiuo tirpalu ir metaliniu šveistuku. Riebalai, nešvarumai ir svilėsiai bus nuvalyti kuo puikiausiai – liks tik pašalinti visus likučius vandeniu ir švaria pašluoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)