aA
Burokėliai – skanus ir itin populiarus šakniavaisis, kuriame daug mums reikalingų maistinių medžiagų. Iš burokėlių dažniausiai gaminamos įvairios mišrainės. Tačiau ilgas jų virimo laikas dažną priverčia pasirinkti kitas daržoves. Ir visai be reikalo.
Burokėliai
© DELFI montažas / Shutterstock

Pateikiame tris veiksmingus būdus, kaip greitai paruošti burokėlius mikrobangų krosnelėje.

1. Kaip iškepti burokėlius

Paimame vieną burokėlį, dedame jį ant lėkštelės, kurią galima naudoti mikrobangų krosnelėje. Taip pat prireiks kepimo rankovės ir mezgimo virbalo. Viskas, įskaitant burokėlį, turi būti švaru. Burokėlį virbalu perduriame kiaurai 8-10 vietų, tada supakuojame jį į kepimo rankovę. Lygiai taip pat keliose vietose praduriame celofaną. Tada įdedame įvyniotą burokėlį 17-20 minučių į mikrobangų krosnelę.

2. Kaip išvirti burokėlius garuose

Šiam metodui mums prireiks gilaus dubens ir vieno burokėlio, taip pat stiklinės vandens ir mikrobangų krosnelei tinkamo plastikinio dangčio. Šis receptas nesudėtingas, tiesiog tereikia išvirti burokėlį. Jis virs apie 10 minučių. Pasibaigus pirmajam režimui, perdėkite burokėlį į kitą indą ir pakartokite procedūrą dar kartą.

3. Kaip išvirti burokėlius

Šis metodas panašus į aprašytąjį pirmiau. Tačiau šiuo atveju reikės mažiau vandens. Šis metodas labiausiai tinka, kai burokėlių reikia mišrainei. Prieš dėdami burokėlį į mikrobangų krosnelę, visų pirma jį nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Tada suberkite burokėlius į lėkštelę, įpilkite šiek tiek vandens. Įdėkite lėkštelę į mikrobangų krosnelę 8-9 min.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mirtinai užšalo, bet išgyveno: slidininkės išgyvenimo istoriją sunku paaiškinti net medikams (36)

Kai Anna Bagenholm slidinėdama nusirito nuo kalno tiesiai į ledinį vandenį, jos kūno temperatūra...

Arši Zelenskio ir Porošenkos akistata: po rankos paspaudimo tučtuojau perėjo į puolimą žiūrovai elgėsi lyg koncerte; atnaujinta 21.55  (432)

Penktadienį nacionaliniame sporto komplekse „Olimpijskij“ Kijeve vyko aršūs kandidatų į...

Tragiškas įvykis Panevėžyje: žuvo motociklo vairuotojas papildyta (162)

Policijos departamentas informavo, kad penktadienio vakarą Panevėžyje įvyko nelaimė....

Kurtinaičio žodžiai pradeda pildytis: „Žalgiriui“ neįmanomų dalykų tiesiog nebūna? laida „Krepšinio zona“ (63)

17 procentų – taip buvo vertinti Kauno „Žalgirio“ šansai ketvirtadienį nukauti Stambulo...

„Barcelona“ žengė „Žalgirio“ ir baskų keliu: į Kataloniją grįš su pergale rankose (3)

Eurolygos atkrintamosiose „Barcelonai“ pavyko tai, ką ketvirtadienį vakare atliko Kauno...

Parodė, kaip paprastai pasigaminti burnoje tirpstančius velykinius keksiukus (190)

Burnoje tirpstantis desertas jūsų Velykų stalui – šokoladiniai keksiukai su rududu ir...

Teisėjų tarybos vadovas Bako teiginiuose mato pavojų demokratijai (104)

Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas penktadienį pareiškė, kad Seimo Nacionalinio...

Adamkaus paramos vertinimas – nevienareikšmis: klausimų sukėlė anksčiau nuskambėjusios aplinkybės (181)

Prezidento Valdo Adamkaus parama Gitanui Nausėdai per prezidento rinkimų pirmą turą vertinama...

Margučių meistrė parodė, kaip kiaušinius paversti tikrais meno kūriniais (20)

Ant Velykų stalo garbingiausią vietą užima pagrindinis šios pavasario šventės atributas –...