Kaip pasigaminti šiltą dovaną, kuri nudžiugins mylimąjį, šiandien idėjomis dalinasi elektroninės parduotuvės ellmuilas.lt direktorė Liudmila Urbonaitė.

Mažos raudonos širdelės

Balta muilo bazė su ožkos pienu 300 g
Ledukų forma
Skystas raudonas pigmentas
Kvapusis aliejus kvapas pagal nuotaiką

Gamyba:

Ištirpdyti muilo baze mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus skysto raudono pigmento iki norimos spalvos, įlašinti 15 lašų kvapiojo aliejaus, viską gerai išmaišyti ir supilti į formeles. Papurkšti spiritu (spiritas nuima burbuliukus). Kai muilas sustings, išimti iš formelės.

Muilas I love you

Skaidri muilo bazė 20 g
Balta muilo baze su ožkos pienu 60 g
Skystas raudonas pigmentas
Skystas žalias pigmentas
Kvapusis aliejus kvapas pagal nuotaiką

Gamyba:

Ištirpdyti 20 g baltos muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus skysto raudono pigmento iki norimos spalvos ir su pipete lašinti bazę į rožyčių vidų. Ištirpdyti 20 g skaidrios muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus skysto žalio pigmento iki norimos spalvos, su pipete lašinti bazę į lapelių vidų.

Ištirpdyti likusią balta muilo bazę, įlašinti kvapiojo aliejaus. Bazė neturi būti labai karšta, papurkšti formą spiritu ir įpilti bazę. Viršų papurkšti spiritu (spiritas nuima burbuliukus). Kai muilas sustings, išimti iš formelės, su teptuku ir raudonu žėručiu paryškinti žodžius I love you.

Muilas su balandžiais

Balta muilo bazė su ožkos pienu - 30 g
Skaidri muilo baze - 110 g
Raudonos spalvos žėrutis
Skystas raudonas pigmentas
Kvapusis aliejus kvapas pagal nuotaiką

Gamyba

Ištirpdyti 30 g baltos muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus kvapiojo aliejaus, viską gerai išmaišyti ir supilti į formą su balandžiais, palaukti, kol bazė balandžiuose sustings. Ištirpdyti 20 g skaidrios muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus skysto raudono pigmento iki norimos spalvos, papurkšti formą spiritu ir supilti bazę į širdelę.

Ištirpdyti likusią skaidrią muilo bazę, įberti raudonos spalvos žėručio, įlašinti kvapiojo aliejaus 10 lašų, viską gerai išmaišyti. Bazė neturi būti labai karšta, papurkšti formą spiritu ir supilti bazę. Viršų papurkšti spiritu (spiritas nuima burbuliukus). Kai muilas sustings, išimti iš formelės.

Balti paukščiai

Skaidri muilo bazė - 110 g
Balta muilo bazė su ožkos pienu - 40 g
Raudonos spalvos žėrutis
Kvapusis aliejus kvapas pagal nuotaiką

Gamyba

Ištirpdyti 40 g baltos muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus kvapiojo aliejaus, viską gerai išmaišyti ir supilti į formą su paukščiais, palaukti, kol bazė paukščiuose sustings. Ištirpdyti skaidrią muilo bazę, įberti raudonos uogos spalvos žėručio, įlašinti kvapiojo aliejaus 10 lašų, viską gerai išmaišyti, bazė neturi būti labai karšta. Papurkšti formą spiritu ir supilti bazę. Viršų papurkšti spiritu (spiritas nuima burbuliukus). Kai muilas sustings, išimti iš formelės.

Širdelė muile

Skaidri muilo bazė - 110 g
Raudonos spalvos žėrutis - ant peilio galiuko
Raudonos spalvos blizgučiai - ant peilio galiuko
Kvapusis aliejus kvapas pagal nuotaiką

Gamyba

Pagaminti širdeles pagal receptą - Mažos raudonos širdelės.

Ištirpdyti 40 g skaidrios muilo bazes mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įberti ant peilio galiuko raudono žėručio ir įlašinti kelis lašus kvapiojo aliejaus. Viską gerai išmaišyti ir supilti į formą, palaukti, kol bazė sustings. Ištirpdyti skaidrią muilo bazę, įberti raudonos spalvos blizgučių ant peilio galiuko, įlašinti kvapiojo aliejaus 10 lašų, viską gerai išmaišyti, bazė neturi būti labai karšta. Papurkšti formą spiritu, įpilti šiek tiek bazės į formą, papurkšti spiritu širdelę, pagamintą pagal receptą "Mažos raudonos širdelės", paskandinti širdelę ir užpilti likusią bazę ant širdelės. Viršų papurkšti spiritu (spiritas nuima burbuliukus). Kai muilas sustings išimti iš formelės.

Muilas "Širdelės"

Balta muilo bazė su ožkos pienu - 120 g
Skaidri muilo bazė - 20 g
Geltonos spalvos žėrutis
Skystas raudonas pigmentas
Kvapusis aliejus kvapas pagal nuotaiką

Gamyba

Ištirpdyti 20 g baltos muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti kelis lašus skysto raudono pigmento ir su pipete įlašinti į širdeles, palaukti, kol bazė sustings. Ištirpdyti 20 g skaidrios muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įberti ant peilio galiuko geltonos spalvos žėručio, papurkšti formą spiritu ir su pipete sulašinti bazę į gėlytes.

Ištirpdyti 20 g skaidrios muilo bazės mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, įlašinti 2 lašus skysto raudono pigmento, papurkšti spiritu, įpilti į širdelę, palaukti, kol bazė sustings. Palaukti, kol sustings baze širdelėje.

Ištirpdyti likusią baltą muilo bazę, įlašinti kvapiojo aliejaus 10 lašų, viską gerai išmaišyti, bazė neturi būti labai karšta. Papurkšti formą spiritu ir supilti bazę. Viršų papurkšti spiritu (spiritas nuima burbuliukus). Kai muilas sustings, išimti iš formelės.

Masažinė žvakė

Masažinė žvakė - tai kosmetinė priemonė masažui, kūno priežiūrai, kuri tekia malonumą Jūsų kūnui ir sielai. Masažinės žvakės sudėtis - sojų vaško, įvairių aliejų, sviestų, eterinių aliejų ir vitamino E mišinys.

Kaip naudoti masažinę žvakę? Uždekite žvakę, tegul ji dega ir pripildo kambarį maloniu aromatu, o aliejai lydosi ir šildosi iki reikiamos konsistencijos, tinkančios švelniam masažui. Kai žvakės viršus pasidaro skystas, užgesinkite žvakę, įpilkite skystį į ranką ir masažuokite rankas, kojas bei visą kūną.

Šiltas masažo aliejus maitina ir drėkina odą, atpalaiduoja ir nuima stresą. Galima pagaminti žvakę, tinkančią Jūsų odai ir kvepiančią Jūsų mėgstamiausiu kvapu. Romantišką atmosferą sukuria žvakės liepsna ir malonus aromatas. Masažinė žvakė - romantiško vakaro pradžia.

Pelargonijų eterinis aliejus
Rožmedžių eterinis aliejus
Vitaminas E
Taukmedžių sviestas - 5 g
Simondsijų (Jojoba) aliejus - 9 g
Sojų vaškas - 30 g
Dagtis 1 vnt - Eco8
5o ml indelis
Indų daryti vandens vonią

Padarome vandens vonią, į puodą įmetam vašką, maišome vašką kol jis išsilydys. Pamerkiame dagčio galiuką vaške (tai leis lengvai pritvirtinti dagtį prie indo) ir įstatome ji į indą. SVARBU, kad dagtis būtų įstatytas indo centre. Įdedame į vašką taukmedžių sviestą, maišome kol sviestas ištirps ir įpilame simondsijų aliejų. Įpilame pelargonijų ir rožmedžiu eterinius aliejus po 5 lašus, įpilame vitaminą E 1/4 arb. šaukštelio, viską gerai išmaišome ir įpilame vašką į indą. Kad dagtis nepasvirtų, ji galima prilaikyti pieštuku arba kokiu nors kitu daiktu.

Smagių Jums kūrybos akimirkų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)