Odinių baldų priežiūra – ganėtinai brangus ir pastangų reikalaujantis dalykas. Dėl gaivaus pavasario oro ir kaitrios vasaros saulės ant šių baldų atsiranda įtrūkimų. Pabandykite pasigaminti paprastą ir nebrangią naminę priemonę, su kuria lengvai prižiūrėsite baldus.

Ingredientai ir medžiagos:

  • popieriniai rankšluosčiai;
  • ¼ stiklinės acto;
  • ¼ stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 10 lašų eterinio citrinų ar apelsinų aliejaus.

Instrukcija

1. Visų pirma odinius baldus būtina išvalyti siurbliu – pašalinti trupinius ir dulkes. Tada baldus nuvalykite drėgnu popieriniu rankšluosčiu.

2. Nedidelės talpos inde sumaišykite actą su alyvuogių aliejumi. Kadangi šių skysčių tankis skiriasi, tolygios masės tikėtis neverta. Taigi nusiteikite periodiškai priemonę supurtyti. Actas odą nuvalys, o alyvuogių aliejus pašalins nešvarumus, dėmes ir suteiks baldams gaivumo. Eteriniai aliejai savo ruožtu suteiks valomajai priemonei malonaus aromato, kuris ant baldų liks ir po valymo procedūros.

3. Švarų popierinį rankšluostį sudrėkinkite šia priemone ir išbandykite ją nedideliame baldo paviršiaus plote. Nuvalytą plotą palikite džiūti 20 min., o tada patikrinkite, ar spalva nepakito. Jei eksperimentas pasiteisino, sukamaisiais judesiais nuvalykite visus baldus, o po 20 minučių sausu popieriniu rankšluosčiu pašalinkite neįsigėrusio aliejaus likučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)