Malšina gerklės skausmą

Jei skauda gerklę, sumaišykite nedidelę dalį sutrinto svogūno su šiltu vandeniu bei išgerkite – tai padės numalšinti gerklės skausmą.

Naikina spuogus

Jei beria veidą – susmulkinkite svogūną, sumaišykite su vandeniu ir gautą tyrę užtepkite ant probleminių vietų. Palaikykite keliolika minučių ir veidas kaipmat taps lygesnis.

Pašalina nudegimo skausmą

Įtrinkite svogūnu nudegusią kūno vietą – tai padės sumažinti ar net išvis pašalinti nudegimo keliamą skausmą.

Padeda atsikratyti skruzdėlių

Jei skruzdėlės nuolatos terorizuoja jūsų namus, palikite ant žemės nedidelį dubenėlį, pilną pjaustyto svogūno – kvapas atbaidys skruzdėles.

Apsaugo avokadus nuo parudavimo

Į indelį, kuriame yra avokadai, įdėkite keletą raudonojo svogūno skiltelių – tai apsaugos avokadus nuo parudavimo.

Natūralus margučių dažymas

Ne už kalnų – šv. Velykos. Margučius nuo seno žmonės dažo svogūnų lukštais. Tą patį galite daryti ir jūs, jei norite išgauti natūralias spalvas ir nenaudoti dažų. Nepamirškit, kad svogūnų lukštai gali būti ir baklažano spalvos – ši spalva užtikrins, kad margučiai bus labai tamsūs.

Panaikina dažų kvapą

Neseniai namuose kažką dažėte ir dabar kambarys „prisigėrė“ dažų kvapo? Jums tikrai nereikės pirkti jokių brangių oro gaiviklių. Pakaks į dubenėlį supjaustyti kelias svogūno galvutes ir užpilti vandeniu. Tokį dubenėlį padėkite kambaryje ir palaikykite 2-4 valandas. Svogūnas puikiai sugeria kvapus, todėl dažų kvapas kaipmat išnyks.

Pašalina peilių rūdis

Įmerkite peilį į sutrintų svogūnų tyrę – rūdžių šis peilis nebematys.