Toliau pateikta keletas neįprastų ryžių pritaikymo būdų iš portalo „Furnish Home“.

1. Šios kruopos tikrai pravers netyčia suliejus vandeniu vertingą įrenginį, pvz., išmanųjį telefoną arba laikrodį. Net tuo atveju, jei sušlapęs telefonas nerodo jokių gyvybės ženklų, ryžiai gali padėti jį reanimuoti.

Instrukcija. Pirmiausia išimkite iš telefono akumuliatorių ir SIM kortelę. Tada panardinkite įrenginį į ryžių kruopas ir palikite nakčiai.

2. Kavamalėje nuolatos kaupiasi riebalai, kurie bėgant laikui genda ir neišvengiamai gadina prietaisą. Norėdami užkirsti tam kelią, prisiminkite ryžius – efektyvią ir nebrangią valymo bei dezodoravimo priemonę. Juos naudojant taip pat pavyks nupoliruoti ir pagaląsti ašmenis.

Instrukcija. Prieš įjungdami, kavamalę iššluostykite ir pripilkite iki pusės ryžių.

3. Ryžių vandenyje gausu maistinių medžiagų, kurios naudingos ne tik žmonėms, bet ir augalams. Jo sudėtyje yra tokių mineralų kaip azotas, kalis, fosforas. Taigi, ryžių vanduo – krakmolingos ir visiškai natūralios trąšos, papildančios dirvą naudingomis medžiagomis.

Instrukcija. Norėdami pasigaminti ryžių vandens, supilkite į dubenį stiklinę sausų ryžių, užpilkite juos vandeniu ir pusvalandį leiskite pamirkti. Nusunktu vandeniu laistykite augalus.

4. Masiškai auginami vaisiai paprastai nuskinami dar nesunokę, kad nepradėtų gesti, kol atsidurs parduotuvėje. Visgi kartais ir pirkti tenka nevisiškai sunokusius vaisius. Baigti nokti jiems tikrai padės ryžiai.

Instrukcija. Sudėkite vaisius į dubenį su ryžiais, uždenkite ir palikite 30–90 minučių. Jei vaisiai visiškai žali, gali prireikti ir visos dienos.

5. Ryžiai pasižymi puikiomis terminėmis savybėmis. Jie ne tik efektyviai perduoda šilumą, bet ir ilgam ją išlaiko. Kadangi ryžiuose nėra nei riebalų, nei aliejaus, jie negenda ir gali būti naudojami kartotinai. Dėl šių savybių šios kruopos labai tinka šildomiesiems kompresams gaminti.

Instrukcija. Pripilkite į maišelį arba kojinaitę ryžių ir pašildykite taip paruoštą kompresą mikrobangų krosnelėje. Pakaks vos 45–60 sekundžių.

6. Ryžių vanduo – nuo seno naudojamas kaip kosmetinė priemonė, efektyviai maitinanti, valanti ir apsauganti odą. Jame yra vitaminų B1, C ir E, todėl oda atgaivinama ir sudrėkinama ne ką prasčiau nei aukštos kokybės serumu.

Instrukcija. Pusę stiklinės sausų ryžių užpilkite filtruotu vandeniu. Palikite pastovėti 15–30 minučių. Praėjus šiam terminui, nusunkite ir naudokite.

7. Butelius ir vazas, ypač jei jie dideli, gilūs, su siauru kakleliu ir įmantrios formos, ypač sunku tinkamai išplauti net naudojant specialų šepetėlį. Laimei, čia taip pat galima griebtis ryžių.

Instrukcija. Į butelį arba vazą pripilkite vandens su muilu ir ryžiais. Jis turi užpildyti ketvirtadalį indo. Taip tikrai pavyks pašalinti visus nešvarumus.

8. Korėjiečiai ryžių vandenį naudoja sūdytai skumbrei aromatizuoti. Jis kuo puikiausiai sumažina specifinį žuvies skonį, be to, puikiai suminkština mėsą.

Instrukcija. Įdėkite žuvį į dubenį su ryžių vandeniu. Jam pagaminti prireiks pusės stiklinės ryžių. Juos mirkykite 30 minučių.

9. Vaisių ir daržovių trintuvo ašmenys su laiku atšimpa, o pakeisti jų naujomis ne visada įmanoma. Taigi, užuot naršę internetą ir ieškoję, kur gauti atsarginių dalių, arba pirkę naują aparatą, atšipusius ašmenis pagaląskite ryžiais – taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Instrukcija. Įberkite į trintuvą pusę puodelio sausų ryžių, jį įjunkite ir leiskite veikti maždaug 1–2 minutes.

10. Veikiami drėgmės prieskoniai, pvz., druska ir pipirai, tampa lipnūs, sušoka į gumulėlius. Kadangi ryžiai puikiai sugeria drėgmę, įbėrus keletą grūdelių į druskinę arba pipirinę, šios problemos pavyks išvengti.

Instrukcija. Įberkite kelias ryžių kruopas į druskinę arba pipirinę. Ryžių kiekį lemia indo, kuriame laikoma druska arba pipirai, talpa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)