Kita dėmesio verta inovacija yra spintelių durelės, įrengtos taip, kad būtų pakeliamos kaip horizontalios žaliuzės – tai labai praktiška, kai reikia taupyti vietą. Stilius ir inovacija – kas gali būti geriau?

Aktualiausia sezono medžiaga yra betonas – subtiliai pilki tonai kontrasto principu derinami su karamelės spalvos medžiu, margintu natūraliu raštu. Šis derinys paneigia įsitikinimą, kad betonas yra per šaltas ir pernelyg industrinis vidaus dekorui. Toks derinys sukuria prabangios, šiltos ir stilingos virtuvės vaizdą.

Dekoratyvinės plytelės virtuvių interjere

Kai kurie dizaineriai virtuvės interjero dekorui naudoja šiuolaikinę azulejų – portugališko stiliaus keraminių plytelių – versiją. Šiomis plytelėmis virtuvėje galima dekoruoti viską – iškloti grindis, išklijuoti spinteles arba sienas, bet tik jei spalvų gama ir kompozicinis sprendimas reikalauja gaivumo ir pagyvinimo. Nerekomenduojame šių plytelių derinti prie medžio dekoro.

Rankenėlės

Iki šiol buvo populiarūs šviestuvai ir dekoratyviniai elementai iš žalvario ir vario, o dabar šios medžiagos imtos naudoti ir virtuvėje. Vario spalvos rankenėlės labai dera prie tamsių paviršių – taip sukuriamas prabangos ir išskirtinumo įspūdis. Rankenėlės tampa lygiaverčiu dekoro elementu, akcentuojančiu derinį ir suteikiančiu pusiausvyros visam projektui.

Nors tokie pavyzdžiai demonstruoja, kad rankenėlės yra esminė meniškos virtuvės dalis, vis dėlto vis labiau įsivyrauja tendencija mažinti rankenėlių skaičių. Madingiausiose ir stilingiausiose virtuvėse projektuojamos spintelės, kurių durelės atsidaro jas paspaudus arba sugalvojami kitokie sprendimai, kad rankenėlių nebūtų.

Tokie sprendimai turi daugybę privalumų – kompaktiškesni paviršiai, patogus naudojimas, galimybė netradiciškai išskaidyti spinteles, laisviau derinti skirtingas medžiagas ir panašiai. Tad ateinančius kelerius metus turėkite omeny šią tendenciją.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt