Apie šių metų vonios kambario interjero dizaino tendencijas pasakoja architektas Rokas Masaitis.

Vonios kambario baldai

Į vonios kambario baldų dizaino olimpą sugrįžta griežtų formų elementai su integruotomis pažangiomis technologijomis. Išskirtinis gamintojų dėmesys buvo skiriamas dizaino projektams, sukurtiems patogiam eksploatavimui, tačiau nuošaly nebuvo paliktas ir baldų dizainas.

„Kaip pavyzdį galima pateikti vonias su aukštai iškilusia briauna, skirta patogesniam prausimosi priemonių pastatymui“, - pasakoja p. R.Masaitis.

Naujose kolekcijose dominuoja baldų faktūra, paįvairinta netikėčiausiais elementų deriniais, tuo pačiu ir baldai su lino faktūra. Gamintojų ekspozicijose buvo gausu baldų su savitomis proporcijomis ir elegantišku dizainu, sukuriančiu nesvarumo jausmą bei padidinančiu vonios erdvę.

Siekiant dar labiau pabrėžti šį pojūtį, komponuojamos siauros, prašmatnios chromo rankenos. Naudojamos natūralaus, grubaus apdirbimo medžio detalės kartu sujungtos su steriliais, lygiais, blizgiais ir matiniais šiuolaikiniais paviršiais.

Vonios įranga

Šį sezoną naujos vonios įrangos kolekcijos stebino vis tobulėjančia technologijų pažanga, skirta patogesniam eksplotavimui.

Netikėtumų pateikė gamintojai, pristatantys dušo įrangą, valdomą mygtuko paspaudimu. Mechaniniu pagrindu sukonstruoti sprendimai pritaikyti ne tik dušo paleidimui ir išjungimui, bet ir srovės reguliavimui. Mygtuko paspaudimu galima nustatyti pageidaujamą srovės pobūdį, t.y. srovė, sumaišyta su oru arba be oro.

Ypatingas dėmesys buvo skiriamas įrangos suderinamumui. Šiems techniniams sprendimams gamintojai stenduose pasiūlė įvairius komponavimo variantus.

„Jei praustuvas ir maišytuvas nedera, vanduo nemaloniai taškosi. Šią problemą spręsti buvo pateikti techniniai sprendimai skirtingoms sistemoms“, pasakoja architektas R.Masaitis.

Plytelės

Daug naujovių pastebėta ir plytelių dizaino sprendimuose. Šiais metais dominuoja didelio formato vonios plytelės, vizualiai išdidinančios vonios erdvę. Naudojamas blizgus plytelių paviršius, kuris vonios kambariui suteikia šviesos bei gyvumo.

Naujos kolekcijos vonios plytelės pagamintos iš pusbrangių akmenų. Dominuoja subtilios šviesios spalvos. Naujovių pastebima ir plytelių raštuose. Įspūdingi plytelių raštai primena akmens tekstūros, marmuro arba miško pakloto piešinius. Mažiau dominuoja ryškūs, aiškiai apibrėžti raštai, daugiau pabrėžiama gamta: natūralus akmuo, medžio masyvas ir kitos faktūros.

Retro stiliaus radiatoriai

Įvairių dydžių, spalvų, ir net laikotarpių radiatoriai – puikus elementas, pagyvinantis namus bei vonios kambarį. „Sujungus senovinį stilių su inovacijomis, tokiomis kaip termostatiniai ventiliai, gaunamas išties įspūdingas rezultatas. Namie perteikiama tarpukario atmosfera ir kartu lengvai reguliuojama patalpos temperatūra. Tai puošnus interjero elementas, puikiai atliekantis savo funkcijas“,- pasakoja namo inžinerijos ir interjero centro (NIC) rinkodaros vadovas Nerijus Urbonavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)