1. Nustatykite baldo vertę

Jei manote, kad Jūsų parduodamas baldas yra geros kokybės ir vertingas, tuomet turite gerai pagalvoti apie tai, kiek jis galėtų būti vertas. Pasidomėkite, galbūt šis baldas priklauso tam laikotarpiui, kurį labai vertina kolekcininkai, o galbūt jis yra pagamintas garsaus gamintojo. Jeigu turite antikvarinių daiktų, gerausia būtų kreiptis į specialistą ar ekspertą, kuris apžūrėjęs padės nustatyti baldo kilmę. Net jeigu Jūsų baldas nėra pakankamai senas, kad būtų kvalifikuojamas kaip antikvaras, tačiau jis gali būti šio to vertas.

2. Nustatykite kainą

Nustatyti baldo kainą tikrai nėra lengva. Kadangi Jūs nenorite gauti mažiau, negu baldas gali būti vertas, tačiau nenorite ir užkelti per didelės kainos, nes niekas nepirks. Tad būkite realistai. Pirmiausia, ką turite padaryti prieš nustatinėjant parduodamo baldo kainą, tai atkreipti dėmesį į jo būklę. Įvertinkite visas dėmes, įbrėžimus ir įlenkimus.

3. Pardavimo būdai

Jei nusprendėte pardavinėti internetu, Jums reikės pasidaryti baldo nuotraukų ir skelbime pateikti atitinkamą informaciją. Taip pat būkite pasirengę skirti laiko susitikimams su potencialiais pirkėjais. Jei neturite laiko susitikimams ir baldo apžiūroms, galite kreiptis į panaudotų baldų supirktuves. Tačiau toks pardavimo būdas turi minusą. Pasirinkus šį pardavimo būdą, Jūs tikriausiai gausite mažiau pinigų, negu parduotumėte įkėlę skelbimą.

4. Susikurkite patrauklų skelbimą

Jei vis dėlto nusprendėte patys pardavinėti baldus, tokiu atveju turite susikurti tokį skelbimą, kuris ne tik aiškiai informuos pirkėją, bet ir suteiks šiokį tokį spontaniškumo jausmą. Tačiau jokiu būdų į savo skelbimą nedėkite melagingos informacijos. Jei jūsų baldas yra senas ir nusidėvėjęs, bet skelbime parašote, kad jis yra beveik naujas, ne tik prarasite potencialius pirkėjus, bet ir sugaišite daugiau savo laiko.

5. Išmokite derėtis

Atminkite, kad ir kokios sumos paprašysite už parduodamą baldą, visada atsiras tokių, kurie bus linkę derėtis. Aišku, Jūs norite parduoti už Jums geriausią kainą, o pirkėjas ieško geriausio varianto sau. Atrodo, abu ieškote visiškai skirtingų dalykų, tačiau visada yra susitarimo taškas: vieta, kur abu rasite sau naudos. Galite pasiekti kompromisą net tada, jei pirkėjo pasiulytas variantas neatitinka Jūsų lūkesčių. Tačiau gerai apsvarstykite, galbūt net parduodami už mažesnę kainą negu tikėjotės, galite išlošti: atsikratysite nereikalingo baldo ir daugiau nebesuksite sau galvos.

„Užsikelti didesnę kainą už panaudotą baldą gali būti sunku, ypač norint parduoti minkštus baldus, kadangi panaudoti baldai praranda savo vertę. Tačiau jei tikrai norite gauti bent kažkiek papildomų pajamų, būkite pasirengę derėtis dėl kainos, kadangi pirkėjai visada žino, kiek jie nori ir gali sau leisti mokėti už panaudotą baldą. Jūs galite netgi kainą sumažinti drastiškai, jei tikrai norite jį parduoti. Tai gali būti net geriausias variantas. Kadangi kol neatsikratysite seno baldo, ar kol nežinosite, kur jį padėti, neturėsite vietos naujai įsigytam“ – pranešime spaudai dėsto baldų ekspertas bei „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)