Jeigu pageltonavo lapai

Pirmiausia, pašalinkite pageltonavusius lapelius. Jiems iš dilgėlių padarytos trąšos žalios spalvos jau tikrai nesugrąžins.

Augalai geltonuoti gali pradėti dėl vandens trūkumo. Arba tai gali būti morkų muselių darbas, jos dažnai puola ir petražoles.

Dilgėlių vanduo

Kokia bebūtų priežastis, petražoles labai gerai patręšia dilgėlių vanduo. Be to, dilgėlės aprūpina augalą azotu.

Jeigu dilgėles pamerksite į vandenį, vanduo iš augalo greitai pasisavins azotą. Tokį vandenį galima naudoti kaip greitai veikiančias ir švelnias azotines trąšas.

Dilgėlių vandens receptas

Vienam kilogramui dilgėlių prireiks dešimties litrų vandens. Dilgėles vienai parai pamerkite į vandenį.

Jeigu dilgėles į vandenį pamerksite dviem savaitėms, trąšos bus stipresnės, tačiau įgaus tikrai nemalonų kvapą. Jas prieš naudojimą būtina atskiesti, tam vienam litrui ekstrakto prireiks dešimties litrų vandens.

Kaip tręšti

Taigi, dilgėlių vandenį jau pasiruošėte ir galite naudoti. Patręškite juo petražoles. Gausiai ir kruopščiai palaistykite petražoles šiuo vandeniu. Taip vienu metu atliksite du darbus – palaistysite ir patręšite.

Po tokio greito ir paprasto gydymo petražolei netrūks nei vandens, nei azotinių trąšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)