Interjero dizainerė Kristina Palukaitytė teigia, kad apie paveikslus klientai retai galvoja interjero kūrimo metu, kadangi dažnai tai būna paskutinės detalės, kurioms dažnai pritrūksta pinigų.

„Per mano darbo praktiką tikrai nedaug žmonių norėjo įsigyti paveikslus, kadangi dažniausiai klientai jau būna išsileidę pinigėlius ir paveikslų pirkimą nutaria atidėti vėlesniam laikui. Taigi negaliu sakyti, kad paveikslai labai populiari detalė kuriant interjerą,“ - pasakoja K. Palukaitytė.

Iš tiesų ne kiekvienas sau gali leisti įsigyti itin brangų, vienetinį žinomo dailininko paveikslą. Net ir pradedančiųjų dailininkų darbų kaina ne retai gali būti per daug plėšanti piniginę. Dėl šios priežasties paveikslą interjere galima pakeisti spauda ant drobės – madinga, nebrangu ir tikrai pagyvina interjerą.

Tiesa, interjero dizainerė K. Palukaitytė pastebi, kad paveikslai ant drobės itin tinka moderniame interjere ir juos dažniausiai renkasi tie žmonės, kurie nori dar labiau akcentuoti namų dizaino modernumą. Tam, anot dizainerės, dažniausiai naudojama spauda ant drobės ar fototapetai.

Paveikslai ant drobės

Spaudos ant drobės šiandien įmanoma įsigyti beveik kiekvienoje parduotuvėje, kurioje prekiaujama ir kitomis interjero detalėmis. Parduotuvėse tokių paveikslų kaina svyruoja nuo 4-5 eurų iki 30-60 eurų. Ji priklauso nuo paveikslo dydžio ir piešinio. Galite įsigyti tiek ryškius, tiek labiau pastelinių spalvų paveikslus, atsižvelgiant į namų dizainą.

Kelių dalių paveikslai

Taip pat įspūdingai namus papuošti gali kelių dalių paveikslas ant drobės. Tiesa, tokiai detalei reikia rasti tinkamą vietą - neperkrautą, vientisą ir pakankamai didelę sieną. Ši puošmena namams jums gali atsieiti nuo 30 iki 150 eurų.

Asmeninio archyvo nuotraukos

Norintiems išskirtinio paveikslo ant drobės tuzinas interneto puslapių siūlo susikurti paveikslą pagal asmeninio archyvo pasirinktą nuotrauką, taigi jei parduotuvėje nėra jūsų interjerui tinkamo paveikslo galite patys nuspręsti, kokia drobė būtų gražiausias akcentas jūsų namams - šeimos nuotrauka ar gamtos turtas. Tokie paveikslai, priklausomai nuo dydžio ir drobės rūšies gali atsieiti nuo 3 iki 100 eurų.

Balta drobė

Drobė gali pasitarnauti kaip interjero detalė net tuomet, kai nėra panaudota piešimui ar nuotraukos spaudai. Baltas drobės paveikslas gali puikiai tikti minimalistiniam interjerui, suteikti kambariui erdvės ir šviesumo. Šis variantas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta minimalistinį interjerą ir kurių namuose dominuoja balta spalva. Paprastą baltą įvairių dydžių drobę galite įsigyti bet kurioje interjero ar dailės medžiagų parduotuvėje.
Paveikslai ant drobės

Kita fotospauda

Jei neturite tinkamos vietos paveikslui, tačiau jus vis tiek žavi interjero detalės su nuotraukomis, įvairios internetinės ir foto prekių parduotuvės siūlo alternatyvias interjero detales - pavyzdžiui nuotraukų spaudą ant pagalvėlių, minkštų žaislų, dėlionių ar kita. Tokios fotospaudos kaina svyruoja nuo 5 iki 20 -30 eurų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)