Peržiūrėti konkursui pateiktus darbus galite čia.
Balsuoti už patinkantį interjero projektą galite čia.

Tradiciškai darbai bus vertinami trijose kategorijose – privataus, visuomeninio ir biuro interjero. Daugiausiai konkurso dalyvių varžosi privačių erdvių interjero kategorijoje – komisijos vertinimui pateikti 56 projektai, geriausio visuomeninio interjero kategorijoje dalyvauja 23, o biuro interjero kategorijoje - 3 projektai.

„Džiaugiamės, jog nežiūrint pakitusios situacijos šalies statybų rinkoje, sulaukėme tikrai gausaus dalyvių skaičiaus,– sako konkurso organizatorės UAB „LI Sadolin“ generalinė direktorė Sabina Kozlovska. – Darbus pateikė tiek gerai žinomi ir pripažinti, tiek dar tik pradedantys interjero specialistai iš visos Lietuvos. Dauguma projektų tikrai įdomūs, patvirtinantys, jog interjeras negali būti atsitiktinis, jame turi derėti funkcionalumas ir kūrybingumas, labai svarbu, kad sutaptų interjero kūrėjo ir patalpų šeimininko vizija, tuomet pasiekiamas maksimalus rezultatas“.

Konkursinius darbus, kaip ir ankstesniais metais, vertina autoritetinga tarptautinė komisija - tai garantuoja komisijos nešališkumą konkurso dalyvių atžvilgiu. Pagrindiniai vertinimo kriterijai - darbų originalumas, profesionalus atlikimas ir tai, ar jie atitinka estetinius, funkcinius, higienos ir saugumo reikalavimus. Komisijos nariai - žinomi architektūros ir interjero dizaino srities specialistai iš Austrijos, Estijos, Italijos Suomijos ir Švedijos.

Taip pat tradiciškai bus renkamas „Publikos interjeras“, kurį balsuodami išrinks delfi.lt ir namasiras.lt portalų lankytojai. Balsuoti už patinkantį interjero projektą šiuose portaluose bus galima dvi savaites – nuo vasario 26 iki kovo 10 dienos.

„Džiaugiamės, kad per penkerius savo gyvavimo metus konkursas tapo prestižiniu, šalies interjero specialistų pripažintu renginiu. – pabrėžia S. Kozlovska. – Nežadame stovėti vietoje – ateityje numatome paversti jį tarptautiniu ir pakviesti dalyvauti kitų šalių dizainerius ir architektus.

Galutiniai konkurso „Auksinė paletė“ rezultatai bus paskelbti ir nominacijų laimėtojai apdovanoti visiems konkurso dalyviams skirto iškilmingo renginio, kuris vyks kovo 18 dieną, metu.

Jau penktus metus rengiamą „Auksinės paletės“ konkursą organizuoja UAB „LI Sadolin“ ir žurnalas „Namas ir aš“. Per ketverius metus, kai buvo rengiamas šis konkursas, jame dalyvavo per 300 interjero projektų. Daugiau nei pusę jų sudarė privačių interjerų projektai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją