Lietuvos dizaino prizas „Geras dizainas“ siekia pristatyti visuomenei inovatyvius, kokybiškus naujus gaminius, profesionalius Lietuvos ir užsienio dizainerius ir būti papildomas motyvas verslininkams naudotis dizainerių paslaugomis nuo pat produkto vystymo ciklo pradžios. Gero produktų, gaminių, paslaugų dizaino pripažinimas leistų gerą dizainą naudojančioms įmonėms ir jį kuriantiems dizaineriams susikurti konkurencinį pranašumą bei padėtų ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio rinkose.

Prizas GERAS DIZAINAS (teisė naudoti „Gero dizaino“ konkurso nugalėtojo ženklą komunikacijoje bei dalyvauti nugalėtojų parodose Lietuvoje ir užsienyje) bus skirtas už 12 geriausių dizaino objektų bei tris nerealizuotus dizaino projektus.

Vertinamas daiktų dizainas, įskaitant pakuotes, grafinis dizainas, drabužio dizainas, tekstilės dizainas, interjero dizainas, daugialypės terpės dizainas.

Paraiškas konkursui kviečiami teikti Lietuvoje dirbantys dizaineriai, nebūtinai šalies piliečiai, bei Lietuvoje veikiančios įmonės. Bus vertinami per dvejus metus iki konkurso (2010-2011) užbaigti darbai.

Projekto koordinatorius, asociacijos „Dizaino forumas“ valdybos narys Marius Dirgėla teigia, kad kaip tik dabar yra visos prielaidos ir būtinybė skatinti platesnį dizaino panaudojimą.

„Dizainas yra ne vien intelektinės kūrybos, bet ir bendradarbiavimo su pramone rezultatas, padedantis sukurti papildomą pridėtinę vertę pramonės produkcijai, o neretai tampantis ir esminiu faktoriumi, lemiančiu išskirtinumą ir vertę vartotojui; kartu tai kūrybinės saviraiškos forma, jungianti meninės ir techninės kūrybos elementus ir esanti arčiausiai visuomenės. Taip geras dizainas tampa veiksmingiausia kultūros sklaidos forma šalies viduje ir pasaulyje, vienodai suprantama ir aktuali visiems kultūriniams ir socialiniams visuomenės sluoksniams“.

„Dalyvavimas konkurse yra nemokamas, o dalyvių paraiškas vertins tarptautinė žiuri“ – sako Vytautas Gurevičius, konkurso rengėjos – asociacijos „Dizaino forumas“ direktorius.

„Su mūsų rinka ir kultūra nesusiję patyrę profesionalai geriausiai gali įžvelgti Europos ir mūsų dėmesio vertus dizainerių ir pramonės bendros kūrybos rezultatus. Tai parodė ir neseniai mūsų pramonei skirtas dar vienas garsiausio pasaulyje dizaino konkurso „Red Dot“ prizas. Kartu tikimės, kad dalyvavimo mokesčio nebuvimas leis konkurse dalyvauti absoliučiai visiems, tikimės netikėtų atradimų“.

Daugiau informacijos apie konkursą ir dalyvio paraiškos forma: www.dizainoprizas.lt.

Konkurso nugalėtojų paroda vyks 2012 m. gegužės 6-14 d. tradicinės Dizaino savaitės metu Energetikos ir technikos muziejuje, Rinktinės g. 2, Vilniuje;

Nugalėtojų paskelbimo ceremonijos laikas ir vieta bus pranešti atskirai.

Konkursą remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Konkursą organizuoja asociacija „Dizaino forumas“ – ne pelno, bet platesnio dizaino pripažinimo ir naudojimo pramonėje, viešosiose erdvėse, edukacijoje siekianti organizacija. Iki šiol žymiausi „Dizaino forumo“ projektai - 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 metų Vilniaus dizaino savaitė, konkursas [neformate], „Dizaino galerija“ „Litexpo“ parodų centre 2007 ir 2008 m., Lietuvos dalyvavimas tarptautinėse parodose „100%design“ Londone 2007 ir 2008 m., parodoje „Zona Tortona” 2008 ir 2009, Lietuvos baldų dizaino paroda Rygoje 2008 m., Lietuvos dalyvavimas „Design Management Award Europe“ projekte 2007 ir 2008 m. bei „6 Design Casa“ (pasaulio dizaino sostinių pilotiniame projekte Turine 2008 m.), kasmetinis leidinys „Lithuanian design review“ 2006-2010 m. ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją