Lietuvos dizainerių sąjungos valdybos pirmininko Tautvydo Kaltenio ir sąjungos narių iniciatyva kasmet rengiamas, sudaromas ir išleidžiamas katalogas, pristatantis bei atskleidžiantis šalies dizainerių kūrybą, darbus ir Lietuvos pramonės pasiekimus.

Tai – ne tik šiuolaikinius standartus atitinkantis leidinys, svarbus Lietuvos dizaino sektoriaus autorefleksijai, bet ir profesionalus įrankis, solidžiai reprezentuojantis Lietuvos dizainą visame pasaulyje.

2014 metų leidinyje pristatomi 72 projektai, demonstruojantys ypač platų Lietuvos dizaino pasiekimų diapazoną – be tradicinių dizaino žanrų: baldų, šviestuvų, įrenginių, grafinių projektų ir mados dizaino, knygoje eksponuojami technologiniai objektai, tokie kaip, pirmasis lietuviškas Žemės palydovas, išpopuliarėjusi pasaulyje kompiuterinė vaizdų redagavimo programėlė ar tarpdisciplininis menų sintezės renginys, tapęs savotišku „gyvojo“ dizaino pavyzdžiu.

Praėjusiais metais lietuvių dizaineriai pelnė rekordiškai daug tarptautinių prizų bei apdovanojimų. Kaip visada, daug dėmesio leidinio puslapiuose skirta studentų darbams, kurie ne tik brandūs, tačiau jau realizuoti ir tiražuojami. Ypatingi leidinio svečiai – dizaino korifėjai, išgarsėję patys ir išgarsinę savo kūryba Lietuvą po visą pasaulį – juvelyras Aleksandras Šepkus ir grafikas Stasys Eidrigevičius. Jie savo aukščiausios prabos kūrybiniais pasiekimais ne tik praturtino „Dizaino indeksą LT-2014“, bet ir suteikė visam Lietuvos dizaino pristatymui meniško polėkio ir respektabilumo.

Taigi „Dizaino indeksas LT“ tampa reikšmingu ženklu – kad esame globalaus pasaulio dalis, kad esame atsakingi už savo pačių gerovę ir kad tikėjimas vertybėmis gali įgauti apčiuopiamą išraišką kasdienybėje, dizaino mąstymui natūraliai tapus mūsų bendro sąmoningumo dalimi. „Dizaino indeksas LT2014“ – tai inovatyvus, plačiai ir profesionaliai žvelgiančios asociacijos Lietuvos dizainerių sąjunga parengtas leidinys, turintis neįkainojamą simbolinę vertę Lietuvos dizaino sektoriaus, o tuo pačiu – visos šalies kultūrinio identiteto tapsmui.

Nuo liepos vidurio „Dizaino indeksus LT-2013“ ir „LT-2014“ galėsite rasti visų pagrindinių Lietuvos miestų „Vagos“ knygynuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)