Žinoma, pirmoji kovos su šiomis parazitėmis priemonė – tiesiog nelaikyti ant stalo prapjautų ar pūti pradėjusių vaisių bei daržovių, taip pat sandariai neuždarytų sulčių ir kitų rūgščių gėrimų. Tačiau susidoroti su pačiu vaisinių muselių spiečiumi jums padės paprasta savadarbė gaudyklė, kurią svetainėje „YouTube“ pristatė praktiškų idėjų kūrėjas „EZPZ DiY“.

Vaisinių muselių naikinimas

Norint pasigaminti šią muselių gaudyklę, jums reikės: vienkartinės plastikinės stiklinaitės ar mažo stiklainėlio, trečdalio stiklinės obuolių acto, poros šaukštelių indų ploviklio ir plastikinės maistinės plėvelės.

Paimkite vienkartinę stiklinę ir trečdalį jos pripilkite obuolių acto. Ant viršaus užlašinkite šiek tiek indų ploviklio. Stiklinaitę uždenkite maistine plėvele, jos kraštus prie stiklinės šonų apvyniokite lipnia juostele, o viršų subadykite aštriu peiliu. Skylutės turi būti pakankamai plačios, kad muselės galėtų patekti į stiklinės vidų, bet nebegalėtų iš jos išskristi.

Vaisinių muselių naikinimas

Vaizdo įrašų autorius pažymi, kad natūraliai fermentuoto obuolių acto kvapas privilios museles, o indų ploviklis jas paskandins, kai jos nutūps ant skysčio paviršiaus. Po kelių dienų jums tereikės stiklinės turinį išpilti, o pačią stiklinę išmesti.

Jis tvirtina, kad tai tikrai paprasta ir labai efektyvi vaisinių muselių gaudyklė ir savo vaizdo įraše pateikia akivaizdų įrodymą – ant servetėlių išpiltą stiklinės turinį su daugybe negyvų muselių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)