Iš anksto nusiteikite, kad mechaninės priemonės paprastai nuvilia: atrodo, rauk nerovęs, o kiaulpienės vis viena atželia, ypač jei auga šalia išbetonuotų takelių, tvorų arba namų. Ką gi daryti?
Pagrindinė taisyklė, kurios privalu laikytis kovojant su šiomis piktžolėmis, – tinkamai parinkti laiką, rašoma portale novate.ru.

Kovai su kiaulpienėmis idealiausias metas – ruduo, kadangi būtent rudenį sulėtėja augalų gyvybiniai procesai.

Jeigu rovimas norimo rezultato neduoda, reikia apsvarstyti kitus kovos su kiaulpienėmis būdus. Vienas iš jų – apipurškimas.

Dabar parduotuvėse – galybė įvairiausių chemikalų, bet jų naudoti kartais nesinori, nes nesinori užteršti dirvos.

Laimei, yra kitų ne ką mažiau efektyvių, tačiau absoliučiai saugių variantų. Tai – savarankiškai pasiruošti purškiamieji tirpalai. Norint pasigaminti tokį tirpalą, reikia turėti skysto muilo, citrinų rūgšties ir acto.

Darbui su pasigaminta priemone būtina pasirinkti nelietingą dieną. Ypač suplukti tikrai neteks: apipurkšti arba aplieti kiaulpienės lapus tirpalu, sutikite, nėra labai sunku. Tirpalą reikia purkšti arba lieti taip, kad jo patektų ant kiaulpienės kupsto centro. Atlikus šitokią procedūrą, jau po dviejų parų žūva ne tiktai augalo lapai, bet ir visa šaknų sistema.

Kiaulpienių naikinimu galima užsiimti ir pavasarį: svarbiausia – spėti iki žydėjimo. Atminkite, taip apdorotos kiaulpienės nunyksta ypač greitai.

Daug laiko šitam darbui nesugaišite – užtruksite maždaug valandą.
Idealiu atveju kiaulpienių naikinimo procedūrą reikia atlikti dukart per metus – pirmiausia, pavasarį, o tada – rudenį. Supraskite, kad kiaulpienių vėl gali atsirasti, tiktai ne tų pačių, o jau kitų – pridygusių iš vėjo atneštų sėklų.

Tirpalo gamybai prireiks šių produktų:

• 170 ml acto rūgšties (70 proc.). Ją reikia sumaišyti su 5 stiklinėmis (po 250 ml) vandens (iš viso – 1,250 l vandens).
• 4 a. š. citrinų rūgšties. Ją taip pat ištirpinkite vandenyje (500 ml).
• 4 v. š. skysto indų ploviklio.

Visus šiuos produktus – dviejų rūšių tirpalus ir skystą muilą – reikia sumaišyti tarpusavyje. Gaunamo gatavo tirpalo kiekis – 2 litrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)