aA
Parėjus namo po darbo, norisi pailsėti, neskirti per daug laiko maisto gaminimui. Mėsos patiekalų gamyba vyktų kur kas greičiau, jei netektų ilgai laukti, kol iš šaldiklio išimta mėsa atšils.
Šaldyta mėsa
Šaldyta mėsa
© Shutterstock

Profesionalūs virėjai nerekomenduoja atšildyti mėsos mikrobangų krosnelėje – pakis skonio ypatumai, be to karštis – palanki terpė daugintis bakterijoms, rašo novate.ru.

Verčiau mėsą atšildyti, pasitelkus vieną šaunią gudrybę.

Mėsos atšildymas
Mėsos atšildymas

1 žingsnis

Išimkite mėsą iš šaldiklio. Jei plastikinė pakuotė pažeista, suvyniokite į dar vieną plastikinį maišelį ar plėvelę.

2 žingsnis

Į didelį puodą pripilkite vandens. Jis neturi būti karštas, pakaks kambario temperatūros.

3 žingsnis

Mėsą (ar faršą) padėkite ant kepimo skardos, ant viršaus uždėkite puodą su vandeniu.

Jau po 5–15 min. (priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio, ir, svarbiausia, storio) mėsa bus atšilusi, tinkama gaminimui. Šio metodo esmė – spaudimas ir šiluma, mėsa atsiduria tarp dviejų metalinių paviršių ir tolygiai šyla. Tuo pačiu, ji nėra stipriai kaitinama.

Ši gudrybė sutaupys jums nemažai laiko, o mėsos patiekalai bus dar skanesni.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(125 žmonės įvertino)
3.7040

Top naujienos

Valdžia nepatenkintų lietuvių nuotaikos: sovietmečio nebesiilgi ir Putinu netiki (356)

Lietuviai skeptiškai vertina demokratijos veikimą šalyje, dalis vis dar ilgisi tvirtos rankos ir...

Atlyginimų padidėjimą pajus ne visi: gali tekti palaukti kitų metų (15)

Seimas pritarė prezidento Gitano Nausėdos siūlymui ir nusprendė padidinti neapmokestinamąjį...

Miestelio šventė baigėsi tragiškai – žmogų užmušė kunigo akivaizdoje (136)

Kėdainių rajone, Krakių miestelyje prieš metus vykusią šventę bei atlaidus vainikavo beprasmė...

„Bloomberg“: Eva – didžiausia grėsmė Lukašenkai (150)

Jos rankos sukryžiuotos, o lūpos sardoniškai pravertos – Eva netikėtai tapo protesto...

Grįžo iš emigracijos ir įkūrė ramybės oazę: lankytojų netrūksta ir darbo dienomis (113)

Greta ir Algirdas Šaumanai iš emigracijos Norvegijoje grįžo prieš trejus metus, tačiau šiandien...

Vilnietis savo istorija nori perspėti kitus: viskas prasidėjo nuo noro „nuskausminti“ jausmus, bet baigėsi kur kas blogiau (87)

Įveikęs priklausomybę nuo narkotikų vilnietis Ruslanas šiandien drąsiai priima gyvenimo...

Garsiausi keliautojai gūžčioja pečiais: Nida – brangiausias planetoje kurortas, pasaulyje tokių mokesčių nėra (452)

Neringa ypatinga ne tik savo gamtos perlais, bet ir mokesčiais, norintiems patogiai ilsėtis jos...

Su mylimąja Deimante susitaikęs reperis Mad Money: nebeliko jokių klausimų (105)

Praėjusių metų sausio 31-ąją, kai ant raudonojo M.A.M.A apdovanojimų kilimo pozavo tik su...

Į Barseloną atvykęs Jasikevičius: darbai jau pradėti (149)

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius sekmadienį atvyko į...

|Maža didelių žinių kaina