Ir visai be reikalo, nes jis gali išspręsti daug kasdienių problemų ir išvaduoti nuo brangių cheminių valiklių, kurie, beje, daugeliui žmonių sukelia alergiją, rašo novate.ru.

1. Sidabras

Dailius šaukštelius ir šakutes galite nuvalyti labai greitai. Į vandenį įberkite du arbatinius šaukštelius krakmolo ir pamerkite stalo įrankius. Po to perplaukite juos įprasta priemone.

2. Langai

Pamirškite vargus, kai stengiatės išblizginti langų stiklus. Tiesiog pridėkite į vandenį krakmolo, kuris atliks abrazyvinę funkciją. Štai – langai blizga, o žymių nėra.

3. Švarus kilimas

Kilimai namuose bene labiausiai kenčia nuo dėmių. Vaikai ant jo prilaisto sulčių, pribarsto riebaluotų maisto trupinių. Dėmes apibarstome krakmolu – jis sugers riebalus. Po 10 minučių išsiurbiame kilimą dulkių siurbliu.

4. Nudegimai saulėje

Vasarą paplūdimyje galima lengvai nusvilti. Nuraminti odą padės krakmolas. Sumaišykite jį su vandeniu, kad gautųsi košelė. Ja ištepkite pažeistas vietas.

5. Lengvas lyginimas

Anksčiau drabužiai būdavo standinami krakmolu, o dabar tam naudojami specialūs purškikliai, kurių sudėtyje gali būti neaiškių medžiagų. Tačiau jūs patys lengvai ir greitai galite pasigaminti priemonę drabužių lyginimui. Kiekvienai stiklinei vandens naudokite po vieną arbatinį šaukštelį krakmolo.

6. Sportiniai bateliai

Krakmolas puikiai pašalins negerus kvapus iš prakaituotos avalynės. Jei visą dieną avėjote batais, vakare įberkite į juos krakmolo. Ryte vėl galėsite džiaugtis gaivia batų pora.

7. Odiniai drabužiai ir baldai

Krakmolas padės išvalyti riebalų dėmes nuo odinių baldų ar odinių drabužių. Tiesiog apibarstome dėmę krakmolu, paliekame 20 minučių, o tada nuvalome drėgnu skudurėliu.

8. Knygos ir žemėlapiai

Šiuos daiktus galite išvaduoti nuo drėgmės, jei sudėsite juos į polietileno maišelį, įbersite krakmolo ir pakratysite.

9. Baldų poliravimas

Mediniams baldams grąžinsite patrauklumą, jei santykiu 1:1 sumaišysite vandenį ir krakmolą ir gautu mišiniu patrinsite baldų paviršius.

10. Dažai kūrybai

Iš krakmolo galima pasigaminti saugius ir paprastus dažus mažiesiems dailininkams. Imame vieną ar du šaukštus vandens ir dvigubai daugiau krakmolo, sumaišome, užviriname ir atvėsiname. Į gautą mišinį pridedame norimų maistinių dažų. Tai gali būti puikūs dažai pirmiesiems bandymams piešti pirštais. Iš krakmolo taip pat galite pagaminti saugų plastiliną, kurį netgi galima valgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt