Apie šį metodą jau buvau girdėjęs viena ausimi, tačiau, tiesą sakant, dar nebuvau jo išbandęs: jei klausytum kiekvieno patarimo, kaip reikėtų kepti šašlykus, šia tema ilgai ir nuobodžiai mąstytum.

Kiekvienas žmogus turi savų kepimo gudrybių ir subtilybių, tačiau šis metodas tikrai padeda.

Kad būtų aiškiau, visą procesą papasakosiu detaliau – galbūt tikrai išbandysite, rašo svetainės mediafan.ru skaitytojas.

Ruošiantis kepti šašlykus, pirmiausia reikėtų išvalyti šašlykinę nuo senų pelenų ir anglių.

Mano šašlykinė yra be angų. Kažkas sakys, kad tai yra blogai, o aš teigsiu, kad būtent tokia šašlykinė ir turi būti. Su niekuo nesiginčysiu. Pripilame į šašlykinę anglių.

Pridedame skiedrų ir, tiesą sakant, darome viską, kaip įprastai. Iš karto paaiškinsiu, kad mes nesūdysime anglių, kaip išsireiškė vienas mano pažįstamas, kai prasitariau, ką ketinu daryti.

Uždegame ugnį ir laukiame, kol anglys įkais. Iš anksto pasiruošiame druskos. Galima naudoti tiek rupią, tiek smulkią druską.

Druska

Kai anglys pradės žioruoti, galime vėduokle nupūsti pelenus. Į saują pasemiame druskos ir pabarstome ja anglis.

Kodėl ant žarijų verta užberti druskos?

Viskas labai paprasta: dabar, kai nuo mėsos pradeda kapsėti riebalai, žarijose neįsiplieks ugnis ir jums nereikės jos gesinti vandeniu.

Druskos nereikia barstyti nuolat – pakanka jos užberti vieną kartą prieš pradedant kepti šašlykus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)