aA
Tokį šašlykų kepimo būdą išgirdau iš vieno savo draugo – patyrusio kepsnių meistro.
Kodėl prieš kepant šašlykus, verta žarijas pabarstyti druska
© Fotolia

Apie šį metodą jau buvau girdėjęs viena ausimi, tačiau, tiesą sakant, dar nebuvau jo išbandęs: jei klausytum kiekvieno patarimo, kaip reikėtų kepti šašlykus, šia tema ilgai ir nuobodžiai mąstytum.

Kiekvienas žmogus turi savų kepimo gudrybių ir subtilybių, tačiau šis metodas tikrai padeda.

Kad būtų aiškiau, visą procesą papasakosiu detaliau – galbūt tikrai išbandysite, rašo svetainės mediafan.ru skaitytojas.

Ruošiantis kepti šašlykus, pirmiausia reikėtų išvalyti šašlykinę nuo senų pelenų ir anglių.

Mano šašlykinė yra be angų. Kažkas sakys, kad tai yra blogai, o aš teigsiu, kad būtent tokia šašlykinė ir turi būti. Su niekuo nesiginčysiu. Pripilame į šašlykinę anglių.

Pridedame skiedrų ir, tiesą sakant, darome viską, kaip įprastai. Iš karto paaiškinsiu, kad mes nesūdysime anglių, kaip išsireiškė vienas mano pažįstamas, kai prasitariau, ką ketinu daryti.

Uždegame ugnį ir laukiame, kol anglys įkais. Iš anksto pasiruošiame druskos. Galima naudoti tiek rupią, tiek smulkią druską.

Druska
Druska
© Shutterstock

Kai anglys pradės žioruoti, galime vėduokle nupūsti pelenus. Į saują pasemiame druskos ir pabarstome ja anglis.

Kodėl ant žarijų verta užberti druskos?

Viskas labai paprasta: dabar, kai nuo mėsos pradeda kapsėti riebalai, žarijose neįsiplieks ugnis ir jums nereikės jos gesinti vandeniu.

Druskos nereikia barstyti nuolat – pakanka jos užberti vieną kartą prieš pradedant kepti šašlykus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(151 žmogus įvertino)
4.1060

Top naujienos

Po Karbauskio „valstiečių“ sprendimo jaučiasi kaip gavęs šlapiu skuduru per veidą (38)

Penktadienį, liepos 10 d., Vilniuje daugiau kaip tris valandas posėdžiavusi Lietuvos valstiečių...

Miško gėrybės – jau ant prekystalių: pirmosios kainos gali išgąsdinti (4)

Sakoma, bijai vilko, neik į mišką. Tačiau šiais laikais labiau nei pilkiai gąsdina erkės. Tad...

VMI gyventojus ragina pasiimti 50 mln. Eur: kitaip pinigai nukeliaus į biudžetą (84)

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) pirmadienį informavo, kad per pastaruosius penkerius metus...

Audrius Valotka. Kalbos kasdienybės. Lietuva – Airija

Lukiškių aikštė sukėlė daug aistrų. Smėlio audra jau aprimo, bet klausimų lieka....

Ant stalo – dar vieno draudimo atšaukimas nuo rugsėjo (57)

Vyriausybė trečiadienį svarstys Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų siūlymą...

Koronavirusą pramanu vadinęs 30-metis vyras mirė pabuvojęs COVID platinimo vakarėlyje (223)

30-ies metų amžiaus pacientas mirė pabuvojęs vadinamajame COVID vakarėlyje. Jis manė, kad...

Gavęs sąskaitą vilnietis nustebo: už lemputės pakeitimą – beveik 40 eurų (59)

Santariškių gyventojas pasidalijo žinia, kad gegužę daugiabučio namo garaže būsto...

Alfas vienas gamtoje. Uogienė grilyje su pomidorais ir klasikiniai patobulinti iešmeliai jūsų šeimai bei draugams

Kadangi pomidorai yra uoga, iš jų išeina labai puiki uogienė ! Nepatikėsite, kaip ją paprasta...

Temstant pakelkite akis į dangų: išvysite įspūdingus sidabriškuosius debesis ir kometą (1)

Liepos naktimis šiaurinėje padangėje galima išvysti slaptingą, į šiaurės pašvaistę panašų...

Račkauskas prabilo apie nutrauktą tyrimą: tapo dar akivaizdžiau, kad jis buvo pradėtas rinkimams (3)

Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas sako, kad teisėsaugai pranešus apie...

|Maža didelių žinių kaina