Sakoma, kad jis yra „pinigų medis“ arba „bankininkas“, sugebantis stebuklingai pritraukti į namus pinigus. O trečia priežastis – nereiklumas.

Ar tikrai praturtėsite nusipirkę Zamiaculcas? Sužinosite tik pabandę auginti. Tikintys jo galiomis mano, kad pinigus jis pritrauks tik labai gerai prižiūrimas. Kad neva naujas lapas simbolizuoja naujus pinigus, o skurstantis augalas atvirkščiai – reiškia finansines problemas ir nepriteklių. Norint sustiprinti magiškas galias, šį augalą pataria įkurdinti feng shui apibrėžtoje turto zonoje (namų dalis, esanti tolimesniame kairiajame kampe nuo pagrindinių durų), jei, žinoma, ten sąlygos jam augti tinkamos.

Kambarinės gėlės


Priežiūra

*Tinkamiausia vieta – prie rytinių arba vakarinių langų. Zamiaculcas turi gauti daug išsklaidytos šviesos, bet stipri vidurdienio saulė kenksminga. Jei langai pasukti į pietus, pastatykite šiek tiek atokiau, kur saulės spinduliai jį apšvies tik kelias valandas. Auginti reikia kaip ir kitus sukulentus.

*Patalpos temperatūra – įprasta. Žiemą ji turi nenukristi žemiau 12 °C. Vasarą galima laikyti lauke, šviesiame pusšešėlyje, saugant nuo lietaus.

*Labai gera augalo savybė – nereiklumas oro drėgmei. Sausas kambarių oras žiemą visiškai nekenkia. Nereikia nei purkšti, nei dėti padėklų su vandeniu. Pakanka retkarčiais nuplauti dulkes.

*Pavasarį ir vasarą Zamiaculcas laistomas saikingai. Stiebuose ir lapuose jis sukaupia vandens atsargas ilgam laikui. Rudenį ir žiemą laistomas retai. Labai pavojinga perlaistyti ir ilgam palikti padėkle vandenį.

*Zamiaculcas tręšiamas kovą–rugpjūtį, kartą per mėnesį, kaktusams ir sukulentams skirtomis trąšomis.

*Jauni augalai persodinami kasmet, senesni – kas 2–3 metus, pavasarį. Vazonas parenkamas pagal šaknų sistemos dydį, t. y. keliais centimetrais platesnis. Būtinas labai geras drenažas. Žemė ruošiama taip pat kaip kaktusams (kompostas, durpės ir smėlis lygiomis dalimis).

*Zamiaculcas dauginami dalijant didelius kerus, auginiais ir lapais. Auginius ir lapus prieš sodinimą reikia apdžiovinti. Kol jie įsišaknija, praeina keli mėnesiai.

*Žydi labai retai, ir tik dideli Zamiaculcas. Žiedynai – aroniniams augalams būdingos burbuolės su baltomis pažiedėmis, susidarančios lapų pažastyse.