Naujos statybos name Santariškių rajone esantis butas buvo šiek tiek perplanuotas: atsisakyta vidinių pertvarų, skiriančių miegamąjį nuo valgomojo ir virtuvės, o vietoj jų pastatyta funkcionali spinta.

„Siekiau suprojektuoti minimalistinio stiliaus, neperkrautą daiktais interjerą, kur akcentais taptų mažos, jaukios detalės. Šis principas atsispindi buto projekte, kur visuma labai ramių, švelnių atspalvių, o aktyvesnės spalvos atsiranda tokiose detalėse kaip: kilimas, paveikslas, dekoratyvinės pagalvės, ažūrinės daiktadėžės ir pan. Labai vertinu skirtingų faktūrų, griežtų formų ir linijų derinius, juos stengiuosi kurti ir savo interjeruose.

Butas buvo įrenginėjamas nuomai, todėl interjeras turėjo būti universalus, tinkamas tiek studentui, tiek jaunai šeimai, ar vyresnio amžiaus žmogui ar žmonėms“, – sakė L. Trakymienė.

Interjero dizainerė tikina, kad norint vizualiai padidinti erdvę, geriausia rinktis šviesius, pilkšvus tonus, lygius vientisus paviršius, kompaktiškus baldus. Būtent tai ir dominuoja šio mažo buto interjere.

„Apdailos bei baldų medžiagos parinktos lengvai prižiūrimos, kad būtų nesudėtinga atnaujinti. Visame bute, išskyrus vonią, yra įrengtos parketinės grindys, atsisakyta plytelių koridoriaus ir virtuvės zonoje, toks sprendimas taip pat padeda vizualiai padidinti esamas erdves.

Stengiausi išsaugoti kiekvieną kvadratinį centimetrą ir sukurti tvarkingos, lengvos, neperkrautos patalpos įspūdį. Šiam tikslui projektavau daugiau uždarus korpusinius baldus, kurie pasirinkti kaip ir interjero visuma, labai šviesių atspalvių“, – sako L. Trakymienė.

Bute buvo atsisakyta kontrastingų spalvų, itin dekoratyvių detalių, kad vizualiai kambario aplinka atrodytų kuo vientisiau, erdviau.

Miegamojo zona palikta nedidelė, tačiau čia dizainerei pavyko sutalpinti pačius reikalingiausius baldus. Šalia miegamojo lovos šeimininkai įkomponavo savo pačių iš kelionės parsivežtą kavos staliuką, kuris tapo pagrindiniu miegamojo akcentu.

Vonios kambaryje siekiant išlaikyti visame bute vyraujantį tvarkos ir vientisumo įspūdį, atsisakyta atvirų lentynų, skalbimo mašina įmontuota uždaroje spintelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt