Jūsų dėmesiui siūlome kelias gudrybes, kurios padės užtikrinti švarą namų šventovėje – virtuvėje!

Stiklas ir krištolas

Jei norite, kad jūsų stiklo indai, stiklinės, vyno taurės ar salotinės blizgėtų tarsi nauji, visiškai nebūtina pirkti brangių šveitimo priemonių. Užtenka į šilto vandens dubenį, kuriame plausite indus, įpilti šiek tiek druskos ir acto.

Emaliuoti puodai

Bėgant laikui ir daug verdant ar troškinant, ypač jei kažkas prisvyla, emaliuoti puodai praranda savo prekinę išvaizdą. Tačiau jei užvirinsite šiuose puoduose vandenį su valymo priemone ir soda, jie vėl atrodys tvarkingai! Jei ant puodų atsirado tamsių dėmių, kartą per mėnesį pavirinkite juose vandenį su actu.

Aliuminis

Aliuminio indams (puodams, dubenėliams, stalo įrankiams ir kt.) buvusį blizgesį sugrąžinsite pavirinę juos vandenyje su citrinos rūgštimi, actu, obuolių žievelėmis ar rabarbarais – kažkuo rūgščiu.

Teisingai valome šaldytuvą

Šaldytuve laikome maisto produktus, todėl nerekomenduojame naudoti jokių agresyvių valiklių – vis tiek nepavyks kruopščiai jų nuplauti. Naudokitės valgomąja soda! Tai labai veiksmingas, prieinamas, ekonomiškas ir, svarbiausia, saugus valymo būdas.

2022 metų virtuvės tendencijos

Puode kažkas prisvilo

Šią nemalonią ir erzinančią situaciją galima išspręsti taip – tiesiog pripilkite puodą vandens, įtarkuokite į jį ūkinio muilo ir užvirinkite. Švara garantuota!

Kaip teisingai laikyti miltus

Deja, laikui bėgant miltuose apsigyvena įvairūs vabaliukai ir voragyviai. Jei norite jų išvengti, į miltų pakelį įdėkite porą česnako galvučių.

Išbėgo pienas, ką daryti?

Išbėgus verdančiam pienui, ant įkaitusios viryklės susiformuoja nemaloniai dvokiančios ir sunkiai išvalomos dėmės. Norėdami jų atsikratyti, apibarstykite jas druska ir uždenkite popieriumi. Kvapas bus užblokuotas, o dėmės lengvai nusivalys.

Aštrūs peiliai

Prieš galąsdami peilius, pamerkite juos į dubenį su šaltu pasūdytu vandeniu – po to peilių nešluostykite!

Kaip išvalyti mėsmalę

Sumalę mėsą arba kažką riebaus, būtinai per mėsmalę perleiskite šviežią bulvę – taip iš vidaus pašalinsite mėsos likučius ir riebalus.

Gelbėjime stiklines

Sakoma, kad stiklo šukės neša laimę, tačiau sudužus stiklinei ar taurei, ypač jeigu jos buvo brangios, malonumo būna mažai. Tačiau jūs galite suteikti stiklinėms papildomo tvirtumo, jei įmerksite jas į šaltą vandenį, ant silpnos ugnies jį užvirinsite ir paliksite visiškai atvėsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją