Valgyti nori visi, o štai paskui plauti indus ir viryklę kažin ar kas veržiasi. Viryklės valymo užduotį dar labiau apsunkina faktas, kad kai kurias dėmes pašalinti iš tiesų nėra lengva.
Viryklė
© Shutterstock

Dėl šios priežasties pasirodo vis naujų itin originalių būdų efektyviai spręsti šias problemas. Laikas susipažinti su iš tiesų netikėtu būdu, skirtu be didesnių pastangų nuo stiklo keramikos viryklės paviršiaus pašalinti nešvarumus.

Deja, tokį grožį gali labai greitai sugadinti dėmės, kurių išvengti ruošiant maistą kažin ar pavyks. Vėliau šiuos nešvarumus šalinti būna ganėtinai sudėtinga. Jei jau kelias savaites jūsų gražuolę kaitlentę „puošia“ nedailios dėmės, tinklaraštininkai siūlo originalų problemos sprendimą, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo keistas, bet iš tikrųjų yra labai veiksmingas.

Jei norite efektyviai nuvalyti elektrinę kaitlentę, jums prireiks:

1. vienos žalios bulvės;
2. acto;
3. kokakolos;
4. popierinių rankšluosčių.

1 žingsnis

Nupjaukite bulvės viršūnėlę ir ja aktyviai sukamaisiais judesiais patrinkite dėmę. Stebėkite, kad proceso metu bulvė liktų drėgna (skirtųsi sultys). Šiam tikslui pasiekti nuolat nupjaukite po nedidelį jos gabaliuką.

2 žingsnis

Ant dėmės užpilkite acto ir palikite. Po 5 minučių šią vietą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3 žingsnis

Užpilkite kokakolos ant dėmių. Palikite priemonę veikti 15 minučių.

Nuvalę kokakolą nuo paviršiaus galėsite džiaugtis savo atvaizdu, atsispindinčiu tobulai švariame kaitlentės paviršiuje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šiurpi vienos šeimos istorija: išžudė šeimą ir apsigyveno su seserimi (189)

Stropus ir gabus abiturientas iš darbščios ūkininkų šeimos, tačiau kartu – ir negailestingas,...

Apie Lietuvą kalbėjo su ašaromis akyse: kodėl kai kurie emigrantai negrįžta (136)

„Jūs neįsivaizduojate, kaip pasiilgstame Lietuvos. Visi, kad ir ką sakytų, visi visu 100...

Dar 12 nacionalinės „Eurovizijos“ dalyvių rungėsi dėl jūsų simpatijų: pusei jau užtrenktos durys (307)

Pirmasis eurovizinių atrankų etapas jau praeityje – iš pusšimčio dalyvių liko vos 24....

Klaipėdoje minios žmonių susirinko į miesto aikštes ir skverus (86)

Pagrindinis šalies uostamiestis šeštadienį ūžia. Čia tęsiasi ketvirtasis „ Šviesų...

Naktinis reidas Vilniuje: didžiausi pažeidėjai – BMW ir „Audi“ vairuotojai (6)

Sekmadienio naktį Vilniuje kelių policija vėl surengė reidą . Vidurnaktį jis prasidėjo žiede...

Orai: paspaus šaltukas, sulauksime ir snaigių

Ši savaitė baigsis palyginti ramiai, tačiau kitos savaitės antroje pusėje prognozuojami didesni...

16 metų tikro košmaro: ryte kūnai būdavo ištempiami lauk (96)

Po metų, kai jos tėvas su dviem jo broliais buvo rasti nušauti, sovietų valdžia atėjo Jevgenijos...

Amžinos vasaros kurortas vilioja atostogomis ant Raudonosios jūros kranto (24)

Eilate, Izraelio pietiniame kurorte prie Raudonosios jūros, jau turbūt yra pabuvoję nemaža dalis...

Atidžiai peržvelgusi vaikų vadovėlius tiesiog nustėro: tai – realus atvejis (713)

Viešai pristatyta nepanorusi būti filologė, humanitarinių mokslų daktarė, šiuo metu auginanti...

Deivydas Praspaliauskas atskleidė tobulos sriubos virimo būdą (83)

DELFI Maistas svečiavosi pas šefą Deivydą Praspaliauską restorane „Amandus“, kur virtuvės...