Plaukų kaukė

Jei lankote baseiną ir jūsų plaukus reguliariai veikia chloras, nėra geresnės priemonės plaukams, nei atstatanti kečupo kaukė. Ištepkite plaukus nedideliu kiekiu kečupo ir palikite 20 min., tada nuskalaukite.

Vario ir sidabro valymo priemonė

Kečupas padeda sugrąžinti spindesį variniams gaminiams ir pašalinti apnašas nuo sidabrinių gaminių. Pirmuoju atveju reikia užpilti nedidelį kiekį kečupo ant minkštos (tai labai svarbu!) šluostės ir įtrinti jį į indo paviršių. Kad dėmės visiškai išnyktų, šią procedūrą gali tekti kartoti kelis kartus. Po to gaminius reikia išplauti muiluotame vandenyje ir nuskalauti po tekančiu vandeniu.

Antruoju atveju kečupas padeda pašalinti tamsias dėmes nuo sidabrinių gaminių. Viskas labai paprasta: į neaukštą puodelį įpilkite kečupo, po to kelioms minutėms nuleiskite į jį patamsėjusius papuošalus. Tada juos išimkite, kruopščiai nuplaukite vandeniu ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Jei kečupo pateko į griovelius, jį išvalyti galima dantų šepetėliu. Bet nepamirškite, kad ilgai palikti papuošalų kečupe negalima, nes tai jiems dar labiau pakenks.

Veido šveitiklis

Kečupas puikiai atstoja natūralaus šveitiklio pagrindą. Reikia sumaišyti arbatinį šaukštelį padažo su trimis šaukštais organinio saldiklio. Gauta mase aptepkite veidą ir įtrinkite į odą. Smulkios saldiklio dalelės pašalina negyvas odos ląsteles, o kečupe esančios rūgštys nušveis odą.

Automobilio poliravimo priemonė

Kečupas puikiai blizgina ne tik sidabrinius žiedus ir grandinėles, bet ir automobilį. Užpilkite nedidelį jo kiekį ant šluostės ir gerai įtrinkite, pavyzdžiui, į ratlankius, po to nuplaukite vandeniu.

Niežulį mažinanti priemonė nuo vabzdžių įkandimo

Kečupas kaip ir dantų pasta gerai mažina uodų įgėlimų sukeltą niežulį.

Priemonė nuo rūdžių

Pomidoruose yra obuolių, citrinų rūgšties ir nedidelis kiekis oksalo rūgšties, kurios gali ištirpdyti rūdis ir pagerinti metalo būklę. Jei namuose voliojasi surūdijusi metalinė detalė, kuriai norite grąžinti pirminį blizgesį, naudokite kečupą.

Blizgina indus

Kečupu galima pašalinti arbatos ir kavos dėmes, taip pat kieto vandens paliktas dėmes nuo keraminių, stiklinių ir porcelianinių indų. Kečupas dar geras tuo, kad nedažo paviršių ir negadina glazūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)