Kavinių tinklas „Coffee Inn“ kartu su Lietuvos dizainerių galerija „Lithuanian design block_“ šiemet pakvietė šalies kūrėjus eksperimentui kavos tema. Šeštus metus vykstančio „Dizaino savaitgalio“ metu buvo pristatyti ir apdovanoti išskirtinių kavos staliukų kūrėjai. Vilniečiai ir komisija nusprendė, kad originaliausiai užduotį sukurti kavos staliuką įgyvendino įvaizdžių kūrėjai „OkiikO“.

Iš viso iššūkį sukurti kitokį nei įprasta kavos staliuką priėmė šešios kūrėjų komandos iš skirtingų taikomojo meno šakų: dizainerių grupė „Vienas Du“, dizainerė Indra Marcinkevičienė, dizainerių Mariaus ir Donato duetas, dizaino studija „LT Identity“, įvaizdžių kūrėjai „OkiikO“ ir studentų komanda iš Vilniaus dizaino kolegijos.

„Dizaino savaitgalis – vienintelis Lietuvoje vykstantis renginys, jungiantis šiuolaikinių dizainerių kūrybą ir kokybišką gyvenimo būdą. Kavos gėrimo procesas yra viena iš neatsiejamų tokio gyvenimo dalių, tačiau svarbu ne tik kokią kavą geriame, bet ir iš kokio puodelio, kokioje aplinkoje, kokiai muzikai skambant. Visos šios detalės ritualizuoja kavos gėrimą ir paverčia jį laukiama atsipalaidavimo akimirka. Turėti mylimam ritualui unikalų baldą – tiesiog būtina“, – sako viena iš „Dizaino savaitgalio“ organizatorių Dalia Mauricaitė.

Renginio lankytojus labiausiai sužavėjo „OkiikO“ kūrinys „Mėlynas kvadratas prie kavos kvepia tenisu“, kuris gavo publikos apdovanojimą, antrąją vietą pelnė dizainerių Mariaus ir Donato staliukas „Everythime amazing coffee inn“.

Trečiąją vietą bendru lankytojų ir komisijos sprendimu pasidalino Vilniaus dizaino kolegijos Kūrybinių industrijų dizaino II kurso studentai Justė Vaškevičiūtė, Agnė Bataitytė ir Vytautė Čėsnaitė ir Tina Mockūtė už savo kūrinį „esi #čiabuvis ir kaip #čiabūni? “.

Prizinių vietų laimėtojų darbai ir kitų dalyvių pastangos įvertintos prizais.

„Stengiamės nesustoti vietoje ir nuolat ieškoti naujų įkvėpimo šaltinių, todėl daug keliaujame ir matome, kur ir kaip žmonės geria kavą, įvairiausiuose pasaulio kampeliuose. Lyginant su kavinėmis „kavos sostinėse“, tokiose kaip Londonas ar Niujorkas, mūsų kavinių dizainas tikrai žengia koja kojon su pasaulinėmis tendencijomis, o kartais, drįstu teigti, galėtų ir diktuoti jas“, – įsitikinęs vienas iš „Coffee Inn“ įkūrėjų Nidas Kiuberis.

Jo teigimu, nespėję pamatyti dizainerių darbų, vėliau juos galės apžiūrėti ir išbandyti įvairiose „Coffee Inn“ kavinėse, kur staliukai bus integruojami į esamą interjerą. Ši savotiška staliukų paroda vėliau pasieks ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos gyventojus.

Galerijos „Daiktų viešbutis“ organizuojamo „Dizaino savaitgalio“ tikslas – padėti lankytojams pajusti, kaip estetiška aplinka – baldai, apranga, muzika, kvapai, kuria kokybiško gyvenimo pojūčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)