Aliuminio folija – viena iš iš svarbiausių pagalbininkių bet kurioje virtuvėje. Ji naudojama kepimui, į ją sukame sumuštinius ar netgi įvyniojame mėsos išpjovą, prieš dedami ją į šaldytuvą.

Bet ant kurios pusės dėti tuos sumuštinius? Ir kuri pusė turi būti viršuje, jeigu nusprendėte kažką folijoje pašauti į orkaitę?

Iš tikrųjų folijos pusė neturi jokios reikšmės – taip tvirtina jos gamintojai. Kodėl turėtume jais netikėti? Abi folijos pusės savo funkcijas atlieka vienodai gerai, nepriklausomai nuo to, joje kepame ar laikome produktus.

Pasirodo, folijos išvaizda tėra jos gamybos proceso rezultatas. Paskutiniame jos gamybos etape abu folijos sluoksniai turi pereiti per valcavimo stakles ir ta pusė, kuri tuo metu liečiasi su mašinos plieniniais voleliais, tampa blizgi, o kita pusė – matinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)