1. Reanimuosite padžiūvusius ryžius

Pirmiausia – atsakymas į klausimą, nuskambėjusį jau pavadinime – kam dėti ledo kubelį į mikrobangų krosnelę? Šią gudrybę sugalvojo viena tinklaraštininkė, išėmusi iš šaldytuvo ilgai ten prabuvusius ir padžiūvusius ryžius.

Ji subėrė ryžius į lėkštę, šalia jų padėjo ledo kubelį, uždengė lėkštę kepimo popieriumi ir pastatė į mikrobangų krosnelę. Po kelių minučių ji išėmė lėkštę – ryžiai buvo minkšti, kvapnūs, švieži.

Šildomas ledo kubelis garavo, o ryžiai nuo garų suminkštėjo. Žmonės išbandė šią gudrybę ir rašė, kad ji veiksminga. Tiesa, ne visus produktus galima atšviežinti su kubeliu ledo. Miltų kepiniai nesuminkštėja.

2. Nulupsite daržovių odelę

Nėra lengva nulupti žievelę nuo pomidorų ar nuo paprikų. Mūsų mamos dėdavo šiuos produktus į dubenį su karštu vandeniu, po kelių minučių išimdavo, tada lupdavo. Šiuolaikinės šeimininkės šiam tikslui pasitelkia mikrobangų krosnelę.

Peiliu įpjaukite kryželį ant daržovių ir pusei minutės įdėkite į maksimalaus kaitrumo mikrobangų krosnelę. Kai daržovės atvės, lengvai nulupsite odelę.

Taip nulupti galima ir česnaką. Įdėkite visą galvutę arba kelias skilteles į vidutiniu kaitrumu įjungtą mikrobangų krosnelę 20–30 sekundžių. Paskui česnako skiltelės labai lengvai nusilups.

3. Neutralizuosite aštraus kvapo svogūną

Svogūnai dedami į daugelį patiekalų, jie suteikia sultingumo ir malonų aromatą. Tik pjaustyti svogūnus nėra malonu – graužia akis ir tenka ašaroti. Kad nereikėtų verkti prie pjaustymo lentelės, vėl pasitelkite mikrobangų krosnelę. Nulupkite nuo svogūno odelę, padėkite jį į lėkštę ir pusei minutės įdėkite į vidutinio kaitrumo mikrobangų krosnelę. Šios paprastos procedūros metu iš svogūno pasišalina medžiagos, nuo kurių ir graužia akis.

Elektros prietaisai

4. Pašalinsite mikrobus iš kempinėlių ir neutralizuosite nemalonų kvapą

Manoma, kad bakterijų ir mikrobų yra klozete. Vis dėlto jų yra ir virtuvėje – dėl kempinėlių, kuriomis plauname indus ir valome paviršius. Furtvangeno universiteto mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad kempinėlėse yra 362 bakterijos – daugiau nei klozete.

Vienas sprendimas – dažnai keisti kempinėles. Jos nėra brangios, kita vertus, laikui bėgant susidaro ir nemenkos sumos. Puikus sprendimas – mikrobangų krosnelė. Įdėkite į vidų kempinėlę, įjunkite mikrobangų krosnelę dviem minutėms. Greitos, nesudėtingos procedūros metu sterilizuosite kempinėlę ir sunaikinsite visas joje esančias bakterijas. Atkreipkite dėmesį – kempinėlė turi būti drėgna, jos sudėtyje neturi būti metalo.

5. Puikiai išdžiovinsite žalumynus

Ar džiovinate žalumynų žiemai? Tada nebedėkite jų ant palangių ir pasinaudokite mikrobangų krosnele – bus greičiau ir efektyviau. Paimkite plokščią lėkštę, įtieskite popierinį rankšluostį, sudėkite žalumynus ir uždenkite juos dar vienu popieriniu rankšluosčiu. Maksimaliu kaitrumu įjunkite mikrobangų krosnelę ir džiovinkite žalumynus pusantros minutės. Kad žalumynai nepridegtų, kas 20 sekundžių patikrinkite jų būklę.

6. Suskystinsite sukietėjusį medų

Susikristalizavęs medus – natūralus procesas, neabejotinai su tuo teko susidurti kiekvienai šeimininkei. Ypač apmaudu, kai lietiniai jau ant stalo, o jūs apsižiūrite, kad medus sukietėjo. Nenusiminkite. Įdėkite medaus į indą, kurį galima kaitinti mikrobangų krosnelėje, įstatykite į ją ir įjunkite 30–60 minučių. Pamatysite – medus vėl bus skystas.

7. Greičiau iškils tešla

Jei tešla prastai iškilo, kepiniai nebus gardūs. O kad tešla gerai iškiltų, reikia šilumos ir nemažai laiko. Norėdami paspartinti procesą ir greičiau formuoti pyragėlius ar bandeles, pridėkite į lėkštę tešlos iki pusės jos aukščio ir pastatykite į mikrobangų krosnelę. Vidutiniu kaitrumu įjunkite mikrobangų krosnelę ir palaukite tris minutes. Kad tešlą neišliptų, šalia lėkštės pastatykite stiklinę vandens. Kai išimsite tešlą iš mikrobangų krosnelės, palaukite 10 minučių, kol pravės, o tada galite imtis darbo.

8. „Išvirsite“ daržoves

Morkos, burokėliai ir bulvės vidutiniškai verda nuo 30 minučių iki pusantros valandos. Tik ne visada norisi tiek laukti, kartais norisi greitai gaminti salotas. Tereikia keliose vietose šakute pabadyti daržoves, sudėti į karščiui atsparų indą ir įstatyti į maksimaliu kaitrumu įjungtą mikrobangų krosnelę. Laikas priklausys nuo produktų: bulvėms pakaks 10 minučių, morkoms – 20, burokėliams – 30. Nepamirškite, kad svarbu ir dydis, – kuo didesnės daržovės, tuo ilgiau gaminsis.

9. Padarysite putą kapučinui

Norite gerti namuose gardžią kapučino kavą kaip mėgstamoje kavinėje? Skonio ir išvaizdos paslaptis – pienas, o jį išplakti iki putų padės mikrobangų krosnelė. Į stiklainiuką įpilkite šiek tiek pieno, uždenkite dangteliu ir apie minutę plakite. Tada pusei minutės įstatykite stiklainiuką su pienu į mikrobangų krosnelę – pamatysite, bus puiki puta kavai. Supilkite į puodelį kavos ir mėgaukitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją