Dvi dienas per 100 profesionalių floristų iš Lietuvos, Lavijos, Estijos, Baltarusijos bei šio meno besimokančių studentų ir moksleivių Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo" sukūrė daugiau kaip 300 įvairios tematikos floristinių kompozicijų, dekoracijų, puokščių.

Vertinimo komisija išrinko 33-iąjį kartą vykusio floristų profesionalų konkurso "Žiemos puokštė 2012" nugalėtojus. Profesionalai šiemet kūrė kompoziciją eksterjerui, dekoravo stalą, komponavo nuotakos puokštę, rengė floristinę staigmeną.

Pirmąją vietą šiais metais laimėjo Nerijus Navickas, antroji vieta paskirta Baltarusijos floristei Laurai Belobrovik, trečioji - Rositai Petkevičiūtei. Vilties prizas atiteko floristui iš Latvijos Druviui Ciričiui.

Konkurso nugalėtojas N. Navickas apdovanotas ne tik pagrindiniu prizu, bet ir kelione į pasaulinę floristikos parodą "IPM 2013" Vokietijoje. Ją dovanoja Lietuvos nacionalinė floristų asociacija.

Viena iš floristams pateiktų užduočių šiųmetėje parodoje parodoje buvo sukurti floristinį staliuką. Pažiūrėkime, kaip jiems tai pavyko.

Kristina Naujokaitė
Kristina Nakvošaitė
Justina Petrauskaitė
Irena Berniukevičienė
Edita Daukšaitė
Dovilė Mockutė
Gedvilė Kaltenytė
Dovilė Rudzionytė
Daimantė Alinskaitė
Aurimas Galatiltis
Aušra Januškevičiūtė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)