1. Norint nustatyti persimonų sunokimo laipsnį, iš pradžių reikia vaisius apčiupinėti ir lengvai spustelėti. Persimonai, kuriuos jau galima valgyti, turi būti minkšti. Atkreipkite dėmesį į persimonų dydį ir spalvą. Šie vaisiai paprastai būna 3-9 cm skersmens, gelsvai oranžiniai su raudonu atspalviu. Jei vis vien nesuprantate, ar persimonai sunokę, paragaukite vieną vaisių.

2. Įdėkite persimonus į tamsų neperšviečiamą maišelį su obuoliu ir bananu. Obuoliai ir bananai išskiria etileną, kuris pagreitina nokimo procesą. Vaisius laikykite kambario temperatūroje.

3. Užsukite maišelį – persimonai sunoks per tris-keturias dienas. Prinokusius persimonus laikykite šaldytuve atskirai nuo kitų vaisių. Maistui juos suvartokite per tris dienas.

Yra dar du įdomūs būdai, kaip sunokinti persimonus:

1. Žinomas faktas, kad persimonams prinokti padeda šaltis – ne veltui šių vaisių derlius renkamas pirmomis žiemos dienomis. Sudėkite persimonus 24 valandoms į šaldiklį. Atšildžius vaisius gaižus skonis išnyks, minkštimas bus minkštas ir mėsingas.

2. Galima, atvirkščiai, 12-15 valandų palaikyti persimonus šiltame vandenyje – apie 40 laipsnių Celsijaus. Tai taip pat padeda sunokinti persimonus – jie tampa saldūs ir sultingi.

Persimonuose yra daug naudingų vitaminų ir mikroelementų, tokių kaip geležis, magnis, kalis ir kalcis. Šie vaisiai stiprina kraujagyslių sieneles ir gerina regėjimą. Šiuos vaisius rekomenduojama valgyti nusilpusiems ligoniams ir visiems žmonėms žiemos metu, kai padažnėja peršalimo sukeltos ligos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)