Vis dėlto, jei įtariate, kad kambaryje gali būti blakių, galite kambarį patikrinti, pradėdami nuo vietų, kur jos dažniausiai gyvena ir slepiasi – lovų, sofų ir kėdžių.

1 žingsnis

Prieš išvažiuojant įsidėkite daiktų, padėsiančių patikrinti, ar lovoje yra patalinių blakių. Žibintuvėlis ir padidinamasis stiklas padės pamatyti sunkiai įžiūrimus požymius, kad lovoje veisiasi blakės. Taip pat galite sena kreditine kortele ar panašiu plastiko gabalėliu pakrapštyti sunkiau pasiekiamas vietas ir paieškoti blakių pėdsakų.

2 žingsnis

Patikrinkite lovą. Apžiūrėkite čiužinį, spyruokles, rėmą ir patalynę. Suaugusios blakės būna ovalios formos, rudos, plokščios ir be sparnų. Jos paprastai užauga iki 0,5–1 cm ilgio – maždaug obuolio sėklos dydžio. Pavalgius blakių spalva pasikeičia iš rudos į violetinio atspalvio raudoną, o kūnas tampa didesnis ir įgauna cigaro formą. Jaunos blakės būna tokios pačios formos, tik mažesnės. Galite ieškoti ne tik gyvų blakių, bet ir požymių, kad jų čia būta anksčiau. Ant patalynės, pagalvių ar čiužinio pasidairykite rausvų ar rūdžių spalvos dėmių – tai dėmės, likusios nuo sutraiškytų blakių.

3 žingsnis

Apžiūrėkite kilimą aplink lovas ir po jomis. Nuo blakių išmatų ant kilimo lieka tamsių dėmelių, maždaug tokio dydžio, kaip taškas spausdinto teksto puslapyje. Išmatos tepa medžiagą taip, kaip parkerio arba žymeklio dėmės.

4 žingsnis

Atidžiai apžiūrėkite baldus. Augdamos blakės išsineria iš odos ir palieka maždaug 1 mm dydžio kiaušinėlių bei kiaušinėlių lukštų. Atitraukite visus baldų dangos užtrauktukus ir apžiūrėkite sofų bei kėdžių rėmus ir kojas.

Moteris kloja lovą

5 žingsnis

Patikrinkite sienas, ypač ant jų kabančius daiktus, pavyzdžiui, paveikslus ir laikrodžius, taip pat grindjuostes, grindis bei elektros kištukus. Elektros kištukus tik apžiūrėkite, bet nelieskite. Paimkite kortą iš senos kortų kaladės arba seną kreditinę kortelę ar panašų plastiko gabalėlį ir išpjaukite ilgą trikampį su vienu aštriu galu. Aštriu galu pakrapštykite tarpelius tarp grindų lentų ir pabandykite paieškoti gyvų blakių ar jų liekanų.

6 žingsnis

Užtraukite užuolaidas, nuimkite nuo lovos užtiesalą ir atidžiai apžiūrėkite, ar ant patalynės nėra blakių – jos būna maždaug 0,5 cm dydžio ir turi ilgus, plokščius, rausvos spalvos kūnelius plonomis kojomis ir ilgomis antenomis.

7 žingsnis

Patikrinkite, ar blakių nėra ant lempų gaubtų, naktinių stalelių ar apmuštų baldų. Jei pastebite kokių nors blakių požymių, paprašykite kito kambario.

Atsargiai išsipakuokite daiktus

1 žingsnis

Pasikabinkite drabužius spintoje, kaip įmanoma toliau nuo lovos. Nekabinkite drabužių ant baldų ir neleiskite jiems liestis prie sienų ar grindų.

2 žingsnis

Paklauskite, ar viešbutyje galėsite gauti lyginimo lentą arba drabužių džiovyklę. Lagaminus pastatykite ant jų. Nestatykite lagaminų ant spintelės, lovos ar kitų baldų, o užtrauktukus laikykite užtrauktus.

3 žingsnis

Batus ir šlepetes sudėkite į spintą ir niekada nelaikykite ant grindų ar šalia lovos. Blakės lengvai gali įlįsti į batus, o taip jų galite parsinešti ir į savo namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)