Tačiau taip būdavo anksčiau. O dabar savo arsenale turėsite šias gudrybes, kurios padės greitai neutralizuoti bet kokius nepageidaujamus kvapus. Šiais patarimais naudojasi net geriausių restoranų šefai!

Jei trokštate skaniai gaminti maistą, nebijokite išsitepti rankų: jas nuplauti nebus sudėtinga, jei naudositės šiais virtuvės profesionalų triukais.

1. Rankas ir indus plaukite tik šaltu vandeniu

Žinoma, tai darykite tik po to, kai baigsite darbą su „kvapiaisiais“ produktais. Karštas vanduo tik dar labiau suaktyvins riebalus ir kitas nemalonų kvapą turinčias medžiagas. Šaltas vanduo jas surakins ir užvers odos poras. Taigi po to išspręsti nemalonaus kvapo problemą bus kur kas lengviau.

2. Naudokite nerūdijančio plieno „muilą“

Vadinamas muilas iš nerūdijančio plieno yra veiksminga priemonė nuo nemalonių kvapų. Ją naudoja milijonai žmonių. Keista, tačiau nepaisant efektyvumo, nėra nė vieno mokslinio įrodymo, kodėl ir kaip tai veikia. Tačiau tai netrukdo tokiam muilui suteikti šansą.

3. Citrinų sultys – nuo žuvies ir česnako kvapo

Rūgštis, esanti citrinų sultyse, veiksmingai neutralizuoja nemalonų kvapą. Tiesiog patrinkite delnuose ką tik atpjautą citrinos skiltelę arba ja ištepkite virtuvinius paviršius, turėjusius kontaktą su nemalonaus kvapo produktais. Nuplaukite rūgštį šaltu vandeniu.

4. Šveiskite rankas dantų pasta

Geriausia rinktis mėtinę dantų pastą: ji ne tik įveiks vieną kvapą kitu kvapu, bet ir turės antibakterinį poveikį. Šiuo atveju kaip tik to ir reikia.

5. Patrinkite rankose kavos pupeles

Jos, beje, gali atgaivinti ir burnos kvapą. Ypač po audringų švenčių. Tačiau tai visai kita istorija.

6. Tinka ir petražolės lapeliai

Petražoles reikia gerai patrinti delnuose. Tai itin patogi priemonė, nes šios prieskoninės žolelės veikiausiai jau gulės ant jūsų stalo.

7. Druska

Kad pašalintumėt nemalonų kvapą nuo medinės pjaustymo lentelės, apibarstykite ją druska ir palikite 20 minučių. Per šį laiką druskos kristalai sugers visus kvapus ir jums teliks nuplauti lentelę, kaip įprastai.

8. Soda

Jei norite pastos, prilygstančios šveitikliui, naudokite sodą, kurią sumaišykite su kokia nors valymo priemone. Tokia pasta ne tik pašalins nemalonius kvapus, bet ir nušveis nedidelius nešvarumus.

9. Skirkite dėmesio profilaktikai

Jei dirbsite su itin stiprų kvapą turinčiais produktais, geriau apsimaukite plonas lateksines pirštines: jos apsaugos odą nuo bet kokio kvapo. Būtent taip dirbama daugumoje profesionalių virtuvių.

10. Jei pirštinių neturite...

Galite sutepti rankas ir pjaustymo lentelę alyvuogių aliejumi. Jis sudarys plėvelę, kuri turės apsauginį poveikį. Tiesa, dar neaišku, ką nuplauti paprasčiau: riebų aliejų ar aštrų kvapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)