Tereikia kelių priemonių, kurių dažniausiai būna kiekvienuose namuose arba kuriuos galima nesunkiai gauti.

Pirmas būdas – plastikiniai užtraukiami dirželiai

Visų pirma reikėtų nukabinti užuolaidas, jei jau jas buvote pakabinę, arba paruošti jas, jei pakabinę nebuvote. Imame žymeklį ir vieną plastikinį užtraukiamą dirželį, atsargiai atsistojame ant taburetės šalia karnizo ir pamatuojame, kaip užuolaida kabės ant dirželių.

Ilginame užuolaidas

Nulipame nuo taburetės ir sužymime dirželius turėdami omenyje tai, kad jie turi pailginti užuolaidas, bet jų pačių turi kiek įmanoma labiau nesimatyti iš po karnizo. Taip reikia sužymėti visus dirželius.

Tada reikia paimti paruoštus dirželius, perverti kiekvieną per užuolaidos juostą ir užtraukti dirželį. Dirželius reikia paskirstyti taip, kad jie būtų išsidėstę vienodu ar panašiu atstumu vienas nuo kito. Plastiką, kyšantį užrišus dirželį, reikia nukirpti įprastomis žirklėmis, kad kontrukcija atrodytų tvarkinga.

Ilginame užuolaidas

Štai ir viskas, teliko pakabinti užuolaidą. Reikia pažymėti, kad ateityje tokią užuolaidą galėsite skalbti kartu su dirželiais. Nieko baisaus nenutiks, konstrukcija nenukentės, ją bus galima naudoti vėl ir vėl.

Ilginame užuolaidas

Antras būdas – spalvotos juostos

Ilginame užuolaidas

Būdas su plastikiniais užtraukiamais dirželiais gali pasirodyti pernelyg mėgėjiškas ir neestetiškas (ypač jei užuolaidos spalvotos). Nors jis paprastas, veiksmingas, patikimas ir taupus, jis išties turi vieną trūkumą – estetinį vaizdą. Ne bėda.

Ilginame užuolaidas

Tereikia nueiti į siuvimo reikmenų parduotuvę ir išsirinkti prie užuolaidų spalvos tinkančią juostą. Juostą reikės sukarpyti, perverti per užuolaidos juostą ir užrišti kaspinėlį. Šiuo atveju taip pat nereikės nieko siūti. Tik reikėtų pabrėžti, kad juostą geriau rinktis plačią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)