1 priežastis – kietas vanduo

Dažniausiai baltos apnašos yra įvairių vandentiekio vandens elementų likučiai. Kietas vanduo (o būtent toks ir teka iš daugumos miestų čiaupų) sąveikauja su plovimo priemonėmis ir didele temperatūra, todėl susidaro nuosėdų, kurios aiškiai matosi ant stiklo.

2 priežastis – maisto likučiai

Baltymai ir riebalai. Čia viskas dar paprasčiau – tai riebalų plėvelė, kurios kietas vanduo negali ištirpdyti, ypač jei indai plaunami indaplovėje.

Testas – kaip suprasti, kokia apnašų ant stiklinių indų priežastis

Paimkite stiklinę ar lėkštę su apnašomis ir užlašinkite acto. Jei nuo acto apnašos ima tirpti, priežastis – kietas vanduo. Jei apnašų atsiranda tik ant indų, kuriuose buvo riebaus maisto, priežastis akivaizdi.

Kaip valyti apnašas nuo stiklo indų

15 min. pamerkite indus į actą, paskui kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu. Arba užuot mirkius galima naudoti actu sudrėkintą servetėlę ar rankšluostį. Jei indus plaunate indaplovėje, galima įberti truputį citrinos rūgšties kristalų. Tik atsiminkite, kad rūgštis neturi patekti ant metalo. Taigi puodus ir stalo įrankius plaukite atskirai.

Ką daryti, kad ant stiklo indų nesikauptų apnašos?

Apskritai lėkštes ir puodus geriau nuskalauti šiltu vandeniu su skysta plovimo priemone, kad nusiplautų riebalų likučiai. Temperatūra indaplovėje visada turėtų būti apie 60 laipsnių, antraip gali vėl susidaryti apnašų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją