Nors pomidorai dar neprinokę, laikomi patalpoje jie greitai parausta ir tampa gardūs, kaip ir darže, šiltnamyje prinokę pomidorai.

Averto.lv pateikia patarimų, kaip laikyti dar neprinokusius pomidorus:

  • Pirmiausia įsidėmėkite – neprinokusių pomidorų negalima laikyti šaldytuve. Šaltis nepaspartins nokimo. Apskritai nerekomenduojama laikyti pomidorų šaldytuve, nes tada jie praranda skonį, be to, išskiria metileno dujas ir pasidaro nebetinkami valgyti.
  • Geriausia sudėti žalius pomidorus į dėžę, dalinai sunokusius – į kitą dėžę, o abi dėžes pastatyti tamsoje patalpoje. Dėžes uždenkite laikraščiais – tada pomidorai ne tik greičiau prinoks, bet ir ilgiau išliks švieži.
  • Pomidorai puikiai sunoks ir tada, jei vienu sluoksniu sudėsite žalius pomidorus, ant viršaus užtiesite laikraštį, o ant viršaus uždėsite pusiau prinokusių pomidorų.
  • Kad žali pomidorai sunoktų, jiems nereikia saulės šviesos, kad ir kaip keistai tai skambėtų. Priešingai – žalius pomidorus reikia laikyti tamsioje vietoje, be saulės šviesos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)