1. Dantų šepetėlis ir muilas/dantų pasta

Kiekviena šeimininkė namuose turi turėti seną dantų šepetėlį, atitarnavusį savo laiką, tačiau puikiai tinkantį padams – ypač baltiems – šveisti. Kad jis deramai pasirūpintų jūsų batų padų švara, prieš tai jį reikia stipriai patrinti į vandeniu suvilgytą muilą. Tokiu būdu šepetėlis taps universaliu padų valymo instrumentu, tinkančiu net grublėtai tekstūrai (dabar tai gana madingas tiek sportinės, tiek kasdienės avalynės variantas).

Tas pats metodas galioja ir naudojant dantų pastą.

Batų valymas

2. Kanceliarinis korektorius

Šis patarimas skirtas tiems, kurie susidūrė su įsisenėjusių nešvarumų ant padų problema. Neverta nusiminti ir šiuo atveju – jeigu jūsų pamėgtų batų padai ne balti, o gelsvi ar pilkšvi (tai gali nutikti dėl nuolatinio kontaktavimo su, pavyzdžiui, reagentais, kuriais žiemos laikotarpiu barstomi keliai), jums padės paprasčiausias kanceliarinis korektorius.

Prieš pradėdami pado gelbėjimo procedūrą, pirmiausia korektorių išpilkite į nedidelį indą ir paimkite vatos pagaliukų. Tada drąsiai korektoriumi tepkite padą, tik venkite kontakto su oda, priešingu atveju jums skubiai teks internete ieškoti informacijos apie tai, kaip pašalinti kanceliarinį korektorių!

Svarbu! Gali kilti mintis, kad to daryti neverta, nes vandens pagrindu pagamintas korektorius neišsilaikys ir paros, tačiau taip nėra. Kaip rodo praktika, kanceliarinis koreguojantis skystis taip stipriai įsigeria į padą, kad jam nebaisios balos ir pliurzės kelias savaites (iki kito dažymo). Tačiau būkite atsargūs: skystis toks įsigeriantis, kad kol dažysite gali ištirpdyti plastikinį indą, į kurį buvo įpiltas. Todėl šiai procedūrai geriau naudokite nedidelį stiklainėlį.

3. Baltiems padams valyti skirtos specialios servetėlės

Bet kurioje didelėje batų parduotuvėje galite įsigyti specialių servetėlių, skirtų baltiems padams valyti. Šios servetėlės išties labai veiksmingos, jeigu valysite po 1-3 nešiojimų, tačiau su įsisenėjusiais nešvarumais jos susidoros tik iš dalies.

Batų valymas

4. Citrinos rūgštis

Citrinos rūgštis yra universalus valiklis. Ji paprastai susidoroja su problemomis, kurių, atrodytų, jau niekas negali įveikti. Tas pats galioja ir baltiems padams. Pakanka pusę arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties nedideliame inde ištirpinti vandenyje, suvilgyti tirpale vatos diskelį ir valyti. Rezultatas bus matomas akimirksniu.

5. Kriauklėms valyti skirta priemonė

Jeigu reikia išvalyti šviesius padus, paprasta kempinėlė ir kriauklėms valyti skirta priemonė daro stebuklus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)