Siūloma išmėginti keletą varpučių naikinimo metodų. Kai kurie būdai buvo atrasti per atsitiktinumą, bet kartais jie pasiteisina labiau negu sumąstyti logiškai, rašoma portale novate.ru.

Mulčiavimas naudojant kartoną

Norint išguiti iš žemės sklypo nepageidaujamą augalą, į pagalbą galima pasitelkti kartoną. Plotą, kuriame neketinate nieko sodinti, išklokite ištisais kartono lapais. Kartonas neblogai praleidžia drėgmę, tačiau šviesa pro jį neprasiskverbia. Dar vienas pliusas tas, kad pagal sudėtį kartonas – medžio pjuvenos, kurias palaipsniui naikina įvairiausi gyvi padarai, todėl kartonu uždengta dirva ilgainiui tampa derlingesnė.

Žinoma, tuo metu, kada at žemės guli kartonas, joje niekas neauga, bet vos tik kartoną nuimsite, plotas kaipmat užžels. Kad kartonas pakankamai ilgai išgulėt reikiamoje vietoje, patartina jį prispausti, pavyzdžiui, pagaliais arba šakomis. Beje, jei kartonu bus išklota žemė vynuogyne, net įsivyravus sausiems orams ir net nelaistant derlius tikrai nudžiugins.

Topinambai

Užsodinimas topinambais

Šie bulvinėmis saulėgrąžomis dar vadinami augalai dažnai sodinami vietoj gyvatvorės, o kartais ir dėl valgomų, į bulves panašių šakniagumbių. Topinambai išauga ganėtinai aukšti, o auga tikrai sparčiai.

Jei pasodinsite topinambų, aplinkui vietą, kurioje jie auga, po metų varpučių nepastebėsite 2 metrų spinduliu. Tad pamėginkite pasodinti šių augalų skirtingose sodo vietose. Tikėtina, kad šitokiu būdu varpučius pavyks išnaikinti visame sklype.

Verta prisiminti, kad topinambai padeda kovoti ir su barščiais, apie kurių neigiamas savybes ir netgi grėsmę žinoma plačiai. Teigiama, kad pasodinus topinambų į barščių okupuotą plotą, po metų ar dvejų pavojingieji augalai nunyksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)