Tik nuo jūsų priklausys, kokią dažymo techniką pasirinksite. O jų būna įvairių, pavyzdžiui, dažymas kempinėle ar skudurėliu, dekoravimas trafaretais, antspaudais ir t.t. Pasirinkę vieną šių dažymo metodų, greitai ir nebrangiai pagyvinsite nuobodų kambarį, net jei šioje srityje neturite jokios patirties.

Pirmiausiai nuspręskite, kokios spalvos bus jūsų sienos. Rinkdamiesi dažus nepamirškite, kad daugeliui dažymo metodų prireiks dviejų tos pačios spalvos atspalvių. Tokiu atveju pagrindine spalva galite pasirinkti tamsesnę spalvą nei ta, kurią rinktumėtės dažydami kambarį viena spalva, nes antras ant viršaus tepamas šviesesnis atspalvis užtikrins, kad sienos nebus tamsios.

Dažymas kempinėle ar skudurėliu

Pirmiausiai nudažykite sienas pagrindine spalva ir leiskite joms išdžiūti. Tada pamirkykite kempinę ar skudurėlį į šviesesnius dažus ir darbuokitės, kol gausite norimą efektą. Jei galutinis rezultatas jūsų netenkina, nedailiai padengtas vietas dar kartą nudažykite pagrindine spalva, o kai nudžius, pakartokite dažymą kempine.

Trafaretai ir antspaudavimas

Jei norite sukurti tapetais išklijuotų sienų įspūdį, rinkitės antspaudus ar trafaretus. Nudažykite sieną pasirinkta spalva, o tada išmarginkite ją nesudėtingomis figūromis. Galite įsigyti priemonių, padėsiančių sukurti dar įspūdingesnį efektą, pavyzdžiui, akmeninės ar plytų sienos. Kad įgyvendintumėte šią idėją, neprivalote būti nei patyręs dažytojas, nei menininkas - tiesiog vieną po kito atlikite tam tikrus žingsnelius. Visų pirma nudažykite sieną spalva, kuri vėliau bus matoma tarp plytų ar akmenų. Kai nudžius, griebkitės trafaretų ar antspaudų ir “klokite” plytas ar akmenis. Kai kurias vietas truputį patamsinkite. Taip sukursite reljefiškumo ir tikroviškumo įspūdį.

Dirbtiniai efektai

Jei norite dar įspūdingesnių sienų, galite kurti dirbtinius efektus, pavyzdžiui, padaryti taip, kad jūsų siena atrodytų lyg dengta tinku ar zomša. Tai visai nesunku - tereikia paprašyti patarimų apdailos medžiagų parduotuvėje. Šiais laikais yra dažų, kurie automatiškai sukuria zomšos ar reljefinio paviršiaus įspūdį. Juos naudoja net menininkai, siekiantys išgauti tam tikrus efektus.

Kokį dažymo būdą bepasirinksite, nepamirškite, kad tai - tik keletas tinko sluoksnių. Jei nepasiseks, paieškokite daugiau informacijos, pasimokykite iš klaidų ir iš naujo perdažykite sienas.

Shutterstock nuotraukos

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją