Egzistuoja paprastas ir prieinamas metodas, kaip išvalyti skalbyklę naudojant actą ir sodą. Šių priemonių ko gero visi turime namuose.

Visų pirma reikia išvalyti pačią nešvariausią skalbyklės vietą – po durelių guma. Gumą atsargiai išverčiame. Jei skalbyklė naudojama seniai ir ši vieta niekada nebuvo valyta, joje neabejotinai bus susidaręs pelėsis. Be to, čia susikaupia kieti daiktai, tokie kaip sagos. Visus rastus daiktus reikia išimti. Valyti skalbyklę reikia minkšta medžiagine šluoste, sumirkyta tirpale, pagamintame iš 1 l vandens ir 50 ml 9 proc. acto.

Skalbimo mašina

Tada reikia išvalyti visą darbinį skalbyklės paviršių.

Galiausiai į skalbimo milteliams skirtą skyrelį įdėkite sodos, sumaišytos su vandeniu (0,25 stiklinės maistinės sodos 0,25 stiklinės vandens), o į būgną įpilkite dvi stiklines acto. Uždarykite dureles ir įjunkite skalbyklę karščiausio vandens režimu (gręžimo ir džiovinimo funkcijas išjunkite).

Kai skalbimo ciklas baigsis, dar kartą patrinkite skalbyklės detales, bet jau sausa šluoste. Taip pat išvalykite ir miltelių stalčių, filtrą, vandens nutekėjimo vietą ir būgną.

Soda ir actas padės pašalinti visus nešvarumus, pelėsius ir atšviežins skalbimo mašiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)