Tačiau nuvalyti gartraukio groteles nuo riebalų nėra taip sudėtinga, kaip iš pradžių atrodo, rašo novate.ru.

Jums reikės: guminių pirštinių, plataus metalinio dubens, į kurį tilptų grotelės, kanalizacijos vamzdžius atkemšančios valymo priemonės.

Taigi gartraukio groteles valysime priemone, kuri kanalizacijos vamzdžiuose tirpdo riebalus, muilo apnašas, plaukus ir kitus teršalus. Tokius valiklius paprastai sudaro natrio hidroksidas, ir rinkdamiesi šią priemonę, turime žūrėti, kad natrio hidroksido koncentracija siektų nuo 15 iki 30 proc.

Gartraukio grotelės

Iš pradžių nuo gartraukio nuimtas groteles reikėtų sudėti į joms tinkamo dydžio metalinį indą. Šį indą išnešame į lauką ar balkoną – mums reikia kuo geresnės ventiliacijos. Ant grotelių užpilame kanalizacijos vamzdžių valiklio. Jo pilame tiek, kad jis visiškai apsemtų gartraukio groteles. Riebalų tirpdymo reakcija prasideda iš karto ir sukelia putojimą. Pasklinda nemalonus kvapas.

Labai svarbu: jei gartraukio grotelės yra iš aliuminio, vasaros metu laikyti jas natrio hidroksido tirpale galima ne ilgiau kaip 2 – 3 minutes, o žiemą, jei yra šalta, ne ilgiau kaip 10 minučių.

Pamirkytas groteles ištraukiame ir perplauname po tekančiu vandeniu. Kartu su putomis nusiplaus ir riebalų apnašos. Tereikės šią detalę nudžiovinti ir įstatyti į vietą.

Nepamirškime naudoti guminių pirštinių, kad valymo priemonė nenudegintų rankų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)