Portalas NOVATE pateikia net kelis veiksmingus būdus.

Terminiai dangtelių atidarymo būdai. Labai dažnai dangtelį galima atsukti jį kaitinant. Tačiau daugelis žmonių pamiršta, kad reikia kaitinti ne stiklainį, o patį dangtelį! Paprasčiausias būdas tai padaryti – apversti stiklainį aukštyn dugnu ir panardinti dangtelį į indą su verdančiu vandeniu. Verdantį ar tiesiog karštą vandenį taip pat galite atsargiai pilti tiesiai ant užsukto stiklainio viršaus. Taip pat galite pabandyti pašildyti dangtelio kraštus žiebtuvėliu arba plaukų džiovintuvu.

Mechaninės dangtelių atidarymo priemonės. Atsukti stiklainio dangtelį taip pat galima pasitelkus tam tikrą mechaninį poveikį. Pirmiausia pabandykite paimti medinę mentelę arba šaukštelį ir jais pastuksenkite per dangtelio viršų bei sriegius. Gali būti, jog tai padės.

Antrasis būdas – naudoti sverto jėgą. Norėdami tai padaryti, apvyniokite dangtelį polietileno plėvele ar rankšluosčiu arba ant rankos, kuria suksite dangtelį, užsimaukite guminę pirštinę. Norėdami sustiprinti sukimo jėgą, viena ranka paimkite stiklainį už dangtelio, o kita – už stiklainio dugno. Tuomet sukite dangtelį į vieną pusę, o patį stiklainį – į kitą.

Pats teisingiausias dangtelių atidarymo būdas. Egzistuoja begalė virtuvei skirtų, bet visiškai nebūtinų daiktų bei įrankių, kuriuos prekybininkai bando mums įpiršti. Tačiau visoje šioje „komercinėje betvarkėje“ pasitaiko ir dėmesio vertų dalykų. Vienas iš jų yra universalus užsukamų dangtelių atidarytuvas. Jis atrodo kaip didelės plastikinės, guma aptrauktos replės, skirtos įvairaus skersmens dangteliams. Su jomis lengvai atidarysite viską – pradedant gazuoto vandens buteliu ir baigiant marinuotų agurkų stiklainiu. Toks atidarytuvas iš esmės kainuoja centus, bet gali visiems laikams išvaduoti iš dangtelių atidarymo kančių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)