Plastikinės palangės dažniausiai ir būna plonos, tad, kaip minėta, žiemą ant jų karšta, augalams tai nepatinka.

Kaip izoliuoti palangę?

Vienas iš galimų variantų – uždengti palangę putplasčiu. Viena moteris „7dach“ portale dalijasi patirtimi: „uždėjau ant palangės kelis lakštus putplasčio, tada pastačiau du termometrus – vieną ant putplasčio, kitą – ant palangės. Rezultatas nudžiugino, nes 4–6 laipsnių skirtumas – jau nemenkas pasiekimas.“

Kur gauti gana didelį ir lygų putplasčio lakštą? Statybinių reikmenų parduotuvėse būna pirkti įvairios kokybės ir įvairaus storumo lakštų. Moteris rašo įsigijusi 1 x 1,2 m dydžio, 5 cm storio lakštą, kurio pakako dviem palangėms.

Kaip teisingai iškirpti putplastį

Patartina palikti bent 5 cm putplasčio išsikišimą už palangės. Putplastį pjaukite pjūklu metalui ar kokiu nors kitu su mažais dantukais. Įprastas rankinis pjūklas netinka – kraštai bus nedailiai iškandžioti. Putplasčio lakštus keliais sluoksniais apvyniokite maistine plėvele, sutvirtinkite lipnia juosta. Šito reikia tam, kad būtų patogu valyti dulkes, be to, taip putplasčio kraštai uždengiami ir netrupa.

Gėlės ant palangės

Rezultatas

Uždėjus putplasčio lakštus, oro temperatūra ant palangės bus komfortiškesnė orchidėjoms ir kitokiems augalams. Neuždėjus putplasčio, kaip rašo moteris, temperatūra ant palangės buvo 26–28 laipsniai šilumos, o uždėjus putplasčio lakštą, – 20–21 laipsnis šilumos, o naktį – 16–17 laipsnių šilumos.

Variantas tinkamas ir tada, kai ant palangės labai šalta. Putplastis neleis šaltam orui kontaktuoti su vazono dugnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)