Kuo patrauklus laminatas?

Išpardavimų metu kainos tiesiog juokingos (matėme ir už 9 Lt/m2).

Laminato priežiūrai skirta labai daug priemonių.

Montuojant jau nereikia klijų ir specialaus pasirengimo.

Gaminamos įvairių dydžių lentos, ant kurių galima nerti įvairiausius ne tik medieną imituojančius piešinius, bet ir foto atspaudus.

Paklotas po grindų danga būtinas.

Taip kompensuojami grindų nelygumai, kadangi paklotas minkštas.

Pakloto garso izoliacinės savybės mažina triukšmą, kylantį nuo vaikščiojimo laminuotomis grindimis. Už tai jums kaimynai, gyvenantys aukštu žemiau, bus tikrai dėkingi.

Paklotas nepraleidžia dulkių, kurios neišvengiamai kaupiasi ant betoninio paviršiaus.

Nors ir nedidelis pakloto sluoksnis sulaiko šilumą.

Pagal gamintojų rekomendacijas, laminatui būtina paruošti (išlyginti) grindis. Reikalavimai gana aukšti – pridėjus liniuotę, tarp jos ir grindų turėtų būti ne didesni 2-3 mm plyšiai. Jeigu plyšys didesnis, reikėtų papildomai lyginti grindis. Ant betono pilamas savaime išsilyginantis mišinio sluoksnis, ant medinių grindų klojama medžio drožlių plokštė.

Paklotai gaminami kelių rūšių ir storių. Storis svyruoja nuo 2 mm iki 5 mm. Galima rasti specialaus garsą izoliuojančio pakloto su folijos ar polietileno sluoksniu.

Geriausia medžiaga paklotui – kamštis, kuris turi visas geriausias garso, šilumos, valkšnumo savybes. Be to, kamštinis paklotas yra ekologiška, natūrali medžiaga, kuri nepūva, nepelija. Jos nemėgsta pelės ir žiurkės.