Visą mėnesį sėjame šiltnamyje arba po plėvele į sušilusią lysvę šalčiui atsparias kultūras, taip pat kopūstų ir brokolių sodinukus perkeliame į atvirą gruntą.

Pirmoje balandžio pusėje toliau sėjame kambarinius augalus, taip pat sėjame agurkus, kuriuos auginsime šiltnamyje, dumplūnes, greitai nokstančius pomidorus ir baklažanus. Dar sėjame žiedinius kopūstus, vėlyvas kopūstų rūšis ir brokolius, kuriuos sodinsime į atvirą gruntą.

Antroje mėnesio pusėje į atskiras talpas sėjame ir be pikavimo auginame iki persodinimo į gruntą šilumą mėgstančias kultūras: melisą, juozažolę, dašį, mairūną, baziliką, peletrūną. Daiginame jurginų ir kardelių gumbus.

Sėjame šilumą mėgstančius dekoratyvinius vienmečius augalus: žydrūnius, burnočius, kiniškas astras, gvazdikus, vienmečius jurginus, heliotropus, petunijas, raudonžiedžius šalavijus, serenčius, kvapnųjį tabaką, ricinmedį, celiozijas, gvaizdūnes ir kitus.

Paskutines dešimt balandžio dienų į atvirą gruntą sėjame šalčiui atsparias daržoves ir žalumynus: vaistines agurkles, lapines salotas, garstyčias, garžgarstes, lapinius burokėlius, špinatus, ridikėlius, rūgštynes, žirnius, svogūnus, krapus, petražoles, ankstyvąsias ir vėlyvąsias morkas.

Taip pat šiuo metu iškart į atvirą gruntą, nešvaistant laiko sodinukų auginimui, galima sėti šalčiui atsparias dekoratyvines gėles ir varpinius augalus: trispalvius vijoklius, godecijas, gubojas, rudgrūdėles, medetkas, dekoratyvinius kopūstus, klarkijas, kosmėjas, linus, lubinus, aguonas, leukonijas, darželines juodgrūdes, razetas, žvaigždūnes, facelijas, dekoratyvines soras ir kitus. Jeigu uždengsite neaustine medžiaga, sėklos greičiau sudygs ir bus geriau apsaugotos nuo išdžiuvimo.

Nuo balandžio 20 iki gegužės 20 dienos galima persodinti skiepytas rožes. Geriausias laikas dalinti ir persodinti raganes į atvirą gruntą – balandžio pabaiga ar gegužės pradžia, kai žemė jau atšilusi, tačiau augalai dar nepradėjo dygti.

Taip pat balandžio pabaigoje dalinami daugiamečiai šakniastiebiai augalai: flioksai, viendienės, astilbės, chrizantemos, pentiniai ir kiti, kol jie dar neperėjo į aktyvaus augimo etapą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)