Nors tai moksliškai dar neįrodyta, spalvų konsultantai teigia, kad kai kurios spalvos ar atspalviai geriau tinka vieniems kambariams, kiti – kitiems, nes spalva nuteikia mus vienokiai ar kitokiai veiklai. Pabandysime aptarti, kokiems kambariams kokios spalvos tinka, kokią nuotaiką jos sukuria.

Svetainė ir prieškambaris. Juose labiausiai tinka rausvi, gelsvi, oranžiniai atspalviai, įvairūs žemės tonai – ruda, smėlio – nes būtent jie skatina bendravimą.

„Šios spalvos tarsi kviečia susėsti prie stalo, maloniai pabendrauti,- teigia spalvų konsultantė Kate Smith. - Jūs jausite šilumą, geriau seksis bendrauti su kitais žmonėmis.“

Virtuvė. Spalvų konsultantai teigia, jei jūs mėgote vaikystėje leisti laiką virtuvėje, prasminga atkurti tą pačią spalvų gamą, kokia buvo, kai jūs augote.

„Jei vaikystėje virtuvė buvo baltai mėlyna, o jūsų prisiminimai teigiami, balta ir mėlyna – geriausios spalvos jūsų šeimos virtuvei“, - teigia K. Smith.

Jei spalvos neįstrigo į atmintį, virtuvei geriausiai tiks rausvi ir gelsvi atspalviai, kaip ir svetainei ar prieškambariui. Tačiau būkite atsargūs, jei turite problemų dėl antsvorio – net subtilūs rausvi atspalviai skatina apetitą, provokuoja suvalgyti daugiau. Jei laikotės dietos, turėtumėt pasistengti, kad virtuvėje išvis nebūtų rausvų atspalvių – tą gerai žino restoranų pramonė – raudonų atspalvių dekoras yra laikomas apetitą žadinančiu.

Valgomasis kambarys, svetainė. Stimuliuojanti raudona spalva čia puikiai tiks – formalių pietų metu ji skatins bendrauti, kels svečių apetitą. Specialistai teigia, kad raudona valgomojo spalva nuteikia, kad jūs esate geras virėjas.

Miegamasis. Miegamajame jūs atsipalaiduojate, būnate dviese. Geriausias pasirinkimas – šaltos spalvos – mėlyna, žalia, levandų, nes manoma, kad jos turi raminantį poveikį. Kuo tamsesnis atspalvis, tuo didesnis efektas.

„Rausvi tonai didina kraujo spaudimą, greitina širdies darbą, stimuliuoja aktyvumą, - teigia dizaino specialistė Sue Harrington. - Mėlyna veikia atvirkščiai, todėl ji laikoma raminančia spalva“.

Vaikų kambarys. Ką daryti, jeigu jūsų paauglys turi tvirtą nuomonę apie savo kambario spalvas? Harmonijos šeimoje vardan leiskite jam išsirinkti spalvas, aišku, jei jis tai daro protingai motyvuodamas.

Vonios kambarys. Populiariausias pasirinkimas – balti ir šilti atspalviai, juk jie kuria švaros ir tyrumo įspūdį. Tačiau šiandien vonios kambarys – ne tik vieta, kur galite nusiprausti, tai ir atsipalaidavimo, kosmetinių procedūrų vieta.

Dauguma žmonių gerai jaučiasi žalių ar turkio atspalvių vonios kambaryje, nes šios spalvos sukuria gaivos, jausmo, kad esate švarus ir ramus, įspūdį.

Tačiau spa būdingus atspalvius vonios kambaryje naudokite tik tuo atveju, jei jums jie tinka.

„Jei jūs žiūrite į veidrodį vonios kambaryje, jūs, aišku, norite atrodyti puikiai, - sako K. Smith. - Jei nemėgstate kokios spalvos ir niekada nedėvite tos spalvos rūbo, nedažykite ja ir vonios kambario. Nusivilsite“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)