Šiukšlės slepiamos stalčiuje ar sandėliuke

Siekiant, kad iš pirmo žvilgsnio namai atrodytų tvarkingai, neretai imamasi nedidelės gudrybės: visos šiukšlės ir ne vietoje palikti daiktai paslepiami spintelėse, stalčiuose ar sandėliuke. Kiekvienam mūsų norisi palikti kiek įmanoma geresnį pirmąjį įspūdį, o dramatiškoms asmenybėms tai yra gyvybiškai svarbu. Būtent todėl stengiamasi, kad gyvenamoji vieta atrodytų patraukliai, o ne būtų iš tiesų išvalyta.

Remonto atidėliojimas

Jei namai iš pažiūros tiesiog prašyte prašosi remonto, tai gali išduoti, kad į šį būstą žvelgiama tik kaip į laikiną prieglobstį. Natūralu, kad savo tikruosiuose namuose norisi sukurti kiek įmanoma malonesnę atmosferą, todėl remonto darbai yra atliekami reguliariai. Psichologų teigimu, remonto atidėliojimas gali reikšti, kad asmuo į ateitį žvelgia pro rožinius akinius, o kol kas mėgaujasi kiekvienos dienos atveriamomis galimybėmis.

Netvarkinga darbo vieta

Jei namuose turite darbo kambarį, kuris nėra reguliariai tvarkomas, tai gali išduoti apie jūsų nebrandumą, bet kartu ir apie aukštą savivertę. Netvarkinga darbo vieta yra būdinga kūrybiškoms asmenybėms, kurios moka prisitaikyti prie bet kokios situacijos – juk ant darbo stalo paliktos šiukšlės neretai blaško dėmesį ir neleidžia susikaupti.

Ilgai neišnešamos šiukšlės

Nors tvarkymasis tikrai nėra pati maloniausia veikla, tačiau elementarių darbų neatlikimas gali išduoti apie asmenybės neryžtingumą ar net neatsakingumą. Nemalonių darbų vilkinimas įprastai pasireiškia ne tik buityje, bet taip pat ir karjeros srityje.

Nepaklota lova

Kartais tai tiesiog reiškia, kad jūs labai užsiėmęs žmogus, tačiau psichologai mano, kad taip elgiasi tie asmenys, kurie nemoka tinkamai planuoti savo laiko.

Įspūdis, kad namuose niekas negyvena

Tokiuose namuose dažniausiai nerandama net ir pačių būtiniausių baldų (pavyzdžiui, spintos). Tai tėra laikinas prieglobstis, arba jų savininkas nuolatos kažko laukia: galbūt tikisi, kad susiras antrąją pusę, kuri namus pavers jaukesniais, galbūt kas nors gyvenime pasikeis, ir teks pakeisti gyvenamąją vietą, ir t.t. Tokiuose namuose dažniausiai gyvena studentai, ir tai yra visiškai normalu, tačiau tuomet, jei studijos jau seniai pabaigtos, tai gali išduoti apie asmenybės nebrandumą ir negebėjimą priimti sprendimų.

Netvarkinga virtuvė

Netvarkinga virtuvė

Šioje namų vietoje ruošiamas maistas, todėl palaikyti virtuvės švarą yra tiesiog būtina. Vis dėto, jei virtuvės tvarkymas yra viena nemėgstamiausių jūsų veiklų, tai gali išduoti apie menką jūsų savivertę ar net depresiją. Jei ant stalo nuolat paliekate išgertos kavos puodelį, tai gali reikšti, kad jūs – labai valdingas žmogus, kuris nėra linkęs ieškoti kompromisų.

Nešvarūs indai

Viena dalis žmonių yra linkę nedelsiant išplauti indus, o kita – juos kaupia, ir tik tada, kai indų krūva tampa pakankamai didelė, imasi jų plovimo. Nors gali atrodyti, kad palikti nešvarūs indai – tai apsileidimo požymis, tačiau psichologai teigia, kad šios grupės žmonėms yra būdinga aukšta savivertė, jautrumas ir švelnumas.

Nevalyta kriauklė

Jei vis atidėliojate išvalyti kriauklę ar vonią, tai gali reikšti, kad jūs nuolat žvilgčiojate į praeitį ir nesate pasirengę priimti ryžtingus sprendimus. Taip pat tai gali išduoti, kad praeityje esate patyrę sunkią traumą.

Nešvarus vonios kambarys

Tvarkingas vonios kambarys tarsi pasako, kad jo savininkas rūpinasi ne tik savo kūnu, bet taip pat ir psichologine būkle, tačiau kas kita, jei šioje namų vietoje nuolatos paliekama betvarkė. Netvarkingas vonios kambarys gali išduoti apie tai, kad jo savininkas nuolatos patiria stresą.

Išmėtytos kojinės


Atrodytų, kad šis įprotis skirsto žmones į dvi stovyklas: vieni asmenys tiesiog negali to pakęsti, o kiti taip elgiasi patys. Jei priklausote pastarajai žmonių grupei, tai gali reikšti, kad jūs – labai išradingas žmogus, besidžiaugiantis kiekviena gyvenimo diena.

Nešvarūs langai

Jei atidėliojate nuvalyti langus ir nuplauti palanges, tai gali išduoti, kad jūs – melancholiškas žmogus. Švarūs langai į namus įneša kur kas daugiau šviesos, tačiau tai ne visada yra laikoma privalumu. Dažnu atveju tai gali išduoti apie nepasitikėjimą savimi ir apie slegiančią naštą.

---

Pernelyg didelė švara namuose taip pat kai ką apie jus pasako: jei namų tvarkymui yra skiriama labai daug dėmesio, tai gali signalizuoti apie tam tikras problemas. Dažnai tai išduoda apie asmenybės polinkį į smulkmeniškumą ir perfekcionizmą. Jei siekiama, kad viskas būtų tiesiog tobula, tikėtina, kad tokiu būdu bandoma užgožti viduje išgyvenamą nerimą. Vis dėlto, reguliarus namų tvarkymas neretai gali padėti užmiršti skaudžius vidinius išgyvenimus ir pakelti nuotaiką.