Apmaudu, tačiau įprastas sienų nuvalymas, net ir su plovikliu, problemos neišsprendžia. Svarbiausia užduotis šiuo atveju – atsikratyti problemos priežasties, rašoma portale novate.ru.

Egzistuoja ne vienas būdas, kaip atsikratyti nemalonaus kvapo šaldytuve. Metodai skiriasi ne tik efektyvumu, bet ir sudėtingumu, o kai kuriems prireikia specialių priemonių. Bet kas gi nori paversti namus buitinės chemijos sandėliu dėl to, kad vėl ir vėl privalo pirkti eilinę specifinės paskirties priemonę? Šaldytuvo keliamos problemos atveju papildomai išlaidauti tikrai nebūtina, nes iš šaldiklio sklindantį tvaiką pavyksta nugalėti apsiginklavus vien soda ir tualetiniu popieriumi.

Blogas kvapas šaldytuve

Taigi, pradėkime. Kovai su nemaloniu šaldytuvo kvapu prireiks šių priemonių: geriamosios sodos, siūlų, tualetinio popieriaus arba popierinių servetėlių.

Jei priemones jau pasiruošėte, kibkite į darbą. Prisikarpykite vienodo dydžio tualetinio popieriaus lapelių. Jei turimas popierius – su sužymėtomis plėšimo vietomis, šio veiksmo atlikti nereikės. Pasiruošti lapeliai turėsite atstoti maišelius: juos teks atitinkamai suraukti ir surišti. Turėkite omenyje, kad vidutinio dydžio šaldytuvo kamerai reikia 6–8 maišelių.

Ant kiekvieno pasiruošto lapelio (arba servetėlės) reikia užberti po 0,5–1 šaukštą geriamosios sodos. Tai atlikus lapelį reikia suimti už kampų ir suraukti taip, kad, surišus siūlu, išeitų nedidelis maišelis.

Blogas kvapas šaldytuve

Gatavus maišelius išdėliokite ant šaldytuvo lentynų (po 2–4 ant kiekvienos lentynos).

Geriamoji soda pasižymi puikiomis sugeriamosiomis savybėmis, todėl greitai ir efektyviai sutraukia bet kokius kvapus. Beje, šis metodas tinka ir spintai arba džiovinamiems batams „pravėdinti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)