Kad stalo įrankiai blizgėtų

Būna, kad po plovimo stalo įrankiai visiškai praranda spindesį. Kaip to išvengti? Kai nuplaunate indus šiltu vandeniu ir plovikliu, reikėtų patrinti juos su soda, nuplauti ir iki blizgesio nutrinti popieriniu rankšluosčiu.

Emaliuoti indai be menkiausio įbrėžimo

Kad emaliuoti indai ilgai tarnautų, reikia mokėti juos prižiūrėti, saugoti nuo sutrenkimo, didelių temperatūros pokyčių. Emaliuotų indų nepatartina šveisti šiurkščiomis metalinėmis šiūruoklėmis. Jei emaliuoto indo dugnas prisvilo, įpilkite truputį šalto vandens, įberkite žiupsnelį sodos ir palikite kelias valandas pamirkti. Paskui išplaukite ir išskalaukite šiltu vandeniu.

Kova su apnašomis nuo kavos

Daugelis mėgsta virti kavą metaliniame inde, tik laikui bėgant jo sienelės pasidengia rusvomis apnašomis. Jas nuvalyti labai lengva – įpilkite į indą vandens, įmesite skiltelę citrinos, pavirinkite kelias minutes – apnašų kaip nebūta.

Kaip panaikinti žuvies kvapą

Kad ir kokia skani būtų žuvis, nuo jos indai įgauna nemalonų kvapą. Jums reikės acto ir servetėlės. Prieš plovimą patrinkite indą actu sumirkyta servetėle, tada nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, paskui nuplaukite su indų plovikliu po šiltu vandeniu ir nuskalaukite.

Stiklinių indų plovimas

Stiklinius indus prižiūrėti nesudėtinga, tik reikia žinoti kelias taisykles – plauti indus, nemūvint žiedų, vengti didelio temperatūrų svyravimo plaunant, kad indai nesuskiltų.

Kaip išplauti pridegusius indus

Jums reikės didelio puodo, į jį įpilkite vandens, įberkite 6–8 šaukštus druskos, pamerkite pridegusį indą ir pavirinkite. Paskui palikite indą vandenyje atvėsti. Kai atvės, išimkite ir nuplaukite degėsius su kempinėle ir plovikliu.

Kaip išsaugoti piešinius ant indų

Keramikiniai indai su piešiniais laikui bėgant gali prarasti grožį, piešiniai gali išblukti. Juos blukina indų plovikliai. Tokius indus geriau plauti ypač švelniais plovikliais.

Spindintys krištolo indai

Krištoliniai indai reikalauja išskirtinės priežiūros. Nuo karšto ir net šilto vandens jie praranda spindesį ir grožį, todėl patartina plauti drungnu vandeniu su soda, o pasui nusausinti ir išblizginti minkštu audiniu.

Nekenksmingi indų plovikliai

Ne visada po ranka yra indų ploviklio. Ką tada daryti? Galimos kelios alternatyvos. Pirma – garstyčių milteliai, kurie puikiai sugeria riebalus, nuvalo dėmes. Taip pat actas ir soda. Soda suteikia indams blizgesio, o actas šalina nemalonius kvapus.

Molinių indų priežiūra

Molinius indus geriausia plauti muilo tirpalu ar soda, paskui neuždengti dangtelių ir palikti išdžiūti, kad neatsirastų nemalonus kvapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)