Dėl šios priežasties statytojas Gregas Weismanas sulaukė, kol vos 360 kvadratinių metrų ploto trikampis sklypas nupigs, jį nusipirko ir ėmė statyti „The Pie House“ (namą „Pyragas“). Taip namą praminė vietos gyventojai, kurie visaip bandė užkirsti kelią šioms statyboms. Ypač nepatenkinti buvo gyventojai, kuriems po langais išdygo 6 m statinys.

Įdomu tai, kad kiekvienas miestelis gali nustatyti savas statybos taisykles, kurių nevalia laužyti. Pavyzdžiui, Dirfilde kategoriškai draudžiama mažinti erdvę tarp statinių ir važiuojamosios dalies, taip siekiant užtikrinti pėsčiųjų ir vairuotojų saugumą. Dėl šios priežasties namui buvo galima skirti tik 40 proc. sklypo, o namą pastatė trikampio formos. Baigus statybas, adresu Chestnust Drive g. 970 stovintį namą architektūros inspekcija pripažino atitinkančiu visas normas ir taisykles.

Namo „Pyrago“ istorija įtraukta ir į enciklopedijas

Kadangi namas atkartojo sklypo geometriją, viena jo pusė yra tik 0,9 metro pločio, o antroji – standartinio 7,6 metro pločio. Namas ilgas, dviejų aukštų, tad plotas nemažas – 148 kvadratiniai metrai. Po namu yra didelis – 102 kvadratinių metrų rūsys.

Mačiusių namą teigimu, jis primena ilgą koridorių. Namą pradėjo pardavinėti 2007 m., bet mažai kam pavyko pasidairyti po jo vidų. Galiausiai filmuotą medžiagą iš ekskursijos po namą įkėlė į platformą „TikTok“ ir per parą laikų buvo sulaukta 280 tūkst. paspaudimų „patinka“ ir daugybės komentarų.

Be abejo, namo geometrinė forma neįprasta, todėl visi kambariai įrengti su tam tikrais ypatumais. Įėjus pro duris patenkama į gana erdvią svetainę, kurios interjeras neperkrautas baldais ir aksesuarais. Čia stovi tik odinės sofos, televizorius, siauras stalas ir nedidelė komoda.

Turint omenyje namo specifiką, visi bendrieji kambariai yra pereinami, taigi iš svetainės patenkama į virtuvę ir valgomojo zoną. Siauriausioje namo dalyje įrengtas vienas iš tualetų. Antrame aukšte – du miegamieji iš trijų, o prie jų įrengtas gana erdvus kambarys. Apskritai namo interjeras minimalistinis, siekiant pernelyg neapkrauti erdvės.

Rūsys šiame name skirtas ne daržovėms ar konservams laikyti. Jame įrengta skalbykla ir dar vienas miegamasis. Prie namo atsirado vietos garažui ir dar keliems automobiliams statyti lauke.
Namą nupirko už 260 tūkst. dolerių.

Namo „Pyrago“ istorija įtraukta ir į enciklopedijas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)