Neil Kelly interjero dizaino kompanija (JAV), laimėjusi daug apdovanojimų dizaino srityje, pakeitusi daugiau kaip 30000 namų interjerą, paskelbė 10 interjero dizaino naujovių. Taigi susipažinkite!

Elektros lizdas, į kurį prietaisus jungti galima per USB

Jeigu jūsų namuose karaliauja Apple produkcija, galimybė tiesiai, be papildomų prietaisų, jungti Iphon‘us, Ipad‘us, fotoaparatus, elektroninių knygų skaitykles atrodo labai viliojančiai. Toks elektros kištukas taip pat turi jutiklius, kurie apsaugo nuo perkrovimo ir srovės nutekėjimo.

Atviro dušo įrengimas

Dušai tampa populiaresni nei vonios. Interjero dizainerė – konsultantė Kathleen Donohue teigia, kad tokie dušai, ypač be jokio grindų pakilimo, yra ateities dušai.

Laisvai pastatomos vonios

Jei namuose reikalinga vonia, rinkitės laisvai pastatomą, ji užims mažiau vietos nei senasis plytelėmis apklijuotas variantas. Ją galima įrengti nebūtinai vonios kambaryje.

Įvairiai komponuojamos lentynos ir spintelės

Konsultantai pasiryžę sulaužyti griežtą virtuvės spintelių išdėstymo tvarką. Vis labiau populiarėja spintelių išdėstymas atskirose erdvėse. Nebūtina spintelėmis ir lentynomis užpildyti visos sienos. Palikite atvirų erdvių, lentynos nebūtinai turi būti simetriškos.

Ryškios spalvos

Nors dėl daugelio dalykų dizaineriai ginčijasi, dėl vieno jie sutaria – ryškios spalvos madingos. Ypač „ant bangos“ - kobalto mėlyna.

Modernumą keičia nuosaikumas

Modernus ir industrinis dekoras užleidžia vietą labiau atpalaiduojančiam, klasikiniam, kuklesniam. Nors akmuo, metalas, medis vis dar populiarūs, labiau atpalaiduoja žemės atspalviai ir neapdoroto metalo detalės.

Saviraiška

Kas tai bebūtų, sodrios spalvos ar ryškūs ornamentai, šeimininkai neturėtų bijoti parodyti savo originalumo, suteikti erdvėms asmeniškumo. Paauksuoti rėmeliai, puošnios spalvos, tekstilė – bet kokios medžiagos ar daiktai padeda atskleisti originalumą.

Erdvės, pritaikytos kelioms kartoms

Dizaineriai padeda pritaikyti erdves įvairių poreikių žmonėms – senstantiems tėvams ar išdykusiems vaikams. Plautuvės, pasiekiamos iš invalido vežimėlio, vonios, į kurias galima įeiti, į judesį reaguojantys vandens čiaupai palengvins buitį daugeliui.

Ekologiški baldai

Ekologija madinga, ne išimtis ir virtuvės baldai. Juose neturėtų būti naudojamos toksiškos medžiagos, juolab kad daugėja alergiškų žmonių.

Mažos erdvės

Mažesni gyvenamieji plotai taip pat tampa ateities tendencija. Žmonės vis labiau domisi mažesnėmis gyvenamosiomis erdvėmis mieste, teikdami pirmenybę joms, o ne dideliems plotams užmiesčiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)