„Domus galerijoje” įsikūrusių salonų atstovai išskiria ryškiausias naująsias tendencijas, kurias nesunkiai galėsite pritaikyti ir savo namuose.

Augalų raštai užuolaidoms, smaragdas – sienoms

Kalbant apie madingiausius tapetų, užuolaidų raštus bei spalvas, salonų atstovai vieningai sutaria, kad į namus reikia nebijoti įsileisti augalų ir gėlių motyvus. Tai įneš į interjerą gaivos ir egzotikos prieskonį. Šių metų moto – atverkite namus gamtai ir natūralumui.

Salono „Decosense” vadovė Agnė Povilonytė pataria rinktis gyvūnų arba augalų raštų užuolaidas, o norint dar labiau priartėti prie natūralumo – rinktis lininius audinius. Prie gamtos motyvų užuolaidų puikiai tiks švelnių spalvų sienos. A. Povilonytė siūlo rinktis dulkėto kedro, švelniai rožinę, gelsvas spalvas.

Norint namie sukurti prabangų interjerą, salono vadovė atkreipia dėmesį į švelnaus aukso, žalvario, gervuogių, raudono vyno atspalvius. Išskirtinumo namams suteiks ir kita ryški šio sezono tendencija – 3D vaizdo tapetai, marmuro raštai bei reljefiniai sienų paviršiai.

Salono „Retroforma” įkūrėja Lina Kalinauskaitė Forsman pastebi, kad naujausiuose dažų, tapetų ir audinių kolekcijose gausu madingų spalvų, bet interjerą naujomis spalvomis lengviau atgaivinti detalėmis kaip pagalvėlės, kilimai, stalo tekstilė ar nedideli pagalbiniai baldai.

„Tapetai, užuolaidos ar sienų dažai – ne suknelė ar šalikėlis, todėl juos reikia rinktis atsakingai, vadovaujantis širdimi bei pasitariant su specialistu, kuris jūsų mėgstamas spalvas interjere išdėliotų taip, kad namai taptų tikrai elegantiški ir skoningi. Intensyvesnes spalvas sienoms, o ypač – dažant visą kambarį, dar sunkiai įsileidžiame. Lengviausia pasirinkti tamsesnės spalvos tapetus vienai sienai, nes jei ji nusibos, tai bus nesudėtinga pakeisti”, - sako salono įkūrėja.

Jei visgi šiemet nusprendėte atnaujinti sienas madingais atspalviais L. Kalinauskaitė Forsman pataria rinktis įvairius žalios bei mėlynos spalvos atspalvius, o ypač šalavijų, mėtų, alyvmedžių, smaragdo spalvų bei vidurnakčio mėlynos spalvos niuansus. Taip pat, nepamiršti ir pilkos, kuri yra visų spalvų žaismo pagrindas.

Karaliauja švelnių audinių minkšti baldai ir 70-ųjų metų stilius

Įmonės „Interio” direktorė Oksana Hyttel sako, kad baldų apmušalų karalius šį sezoną yra veliūras. Veliūras yra be galo prabangus ir net būdamas vienspalvis nėra nuobodus, nes jo faktūra turi chameleono savybių ir gali suskambėti skirtingais atspalviais, priklausomai nuo apšvietimo ir kampo. Vis labiau populiarėja minkšti baldai iš nubuko. Tai odiniai baldai, kurių odos viršutinė dalis yra pašiaušta arba pašlifuota specialiu būdu. Taip sukuriama švelni tekstūra panaši į zomšą.

L. Kalinauskaitė-Forsman pataria rinktis praktiškus baldų audinius, kurie visus sezonus išliktų puošnūs ir išraiškingi. Vienas iš jų yra aksomas – dabar skaitmeninės technologijos leidžia visaip karpyti aksominius audinius bei juos marginti.

O. Hyttel sutinka, kad į interjero pasaulį grįžta 70-ųjų metų stilius, kuris naujai suskamba šiuolaikiniame interjere. Ypatingai madingais tampa dygsniuoti baldai.

Balduose - įvairių medžiagų dermė

O. Hyttel taip pat pastebi, kad šiais metais tampa populiaru derinti skirtingas medžiagas korpusiniuose balduose - prie natūralaus medžio arba keramikinio stalviršio yra derinamos griežtų geometrinių formų, dažyto plieno kojos. Drąsiai maišykite skirtingas medžiagas: keramiką, medį, metalą, marmurą. Pavyzdžiui „Cattelan Italia” siūlo komodas, kurios gali turėti keramikinį arba marmuro stalviršį, medinius fasadus ir plieno kojeles. „Bolia“ žurnalinio staliuko stalviršyje natūralios medžiagos - medis, marmuras, akmuo puikiai dera su metalo kojomis.

Kilimai su vintažo prieskoniu

Salono „Dubingiai” marketingo vadovė Rūta Andriušytė siūlo prisiminti vintažą ir vadovautis šiuo stiliumi renkantis kilimą.

„Kilimus siūlome rinktis neutralių žemės spalvų: pilkai ruda, pilkai rusva, pilkai samaninė. Nebijokite kilimuose madingiausių spalvų akcentų, tokių kaip vandens mėlio, persiko spalvų. Siūlome rinktis grafinio dizaino raštus, kurie ypatingai madingi šį sezoną. Visos idėjos turi būti pabaigtos vintažine nuotaika: išplaukę, sendinti, paslaptingi kilimai. Ypatingai madinga sendinto stiliaus kiliminė danga, kuri sukuria reljefinio sluoksniuoto paviršiaus įspūdį”, - sako R. Andriušytė.

Salono atstovė taip pat pataria neapsiriboti tik tekstilei būdingais raštais, o drąsiausiems rinktis ir tokius, kurie imituoja betoną, medžio rieves, medines lentas, akmenis, marmurą ar net keramikines plyteles. Juk šiuo metu natūralumas ypač madingas.

Be to, kilimai gali ir atgyti – kiliminė danga su šešėlio efektu keičia atspalvį kintant apšvietimui ar palikus pėdsakus bevaikštant. Vis labiau populiarėja natūralios medžiagos: vilnos, bambukų, sizalio pluoštų kilimai. Šiais metais daug dėmesio skiriama ir praktiškumui – į kiliminę dangą integruojama antibakterinė apsauga.

Spalvingos grindys sukurs skirtingą atmosferą

Kaip pastebi R. Andriušytė, reikia atkreipti dėmesį ne tik į kilimą, bet ir į grindų spalvą. Jų paletė yra labai plati ir gali padėti sukurti skirtingą atmosferą namie.

„Šiltos pastelinės spalvos, tokios kaip: rožinė kvarco, pastelinė persiko, atogrąžų melsva, blanki levandų – suteikia ramybės, veikia atpalaiduojančiai. Baltos ir smėlio atspalvių deriniai yra universalūs – jais galite sukurti tiek konservatyvią, tiek žaismingą ir jaunatvišką aplinką. Tamsių atspalvių šokolado-ruda, antracito-pilka, „jūros žalumo“, baklažano spalvos derinamos tarpusavyje sukuria harmoningą, elegantišką aplinką. Mėlyna suteiks solidumo, veiks raminančiai, tuo tarpu, su oranžine sukursite aktyvius, modernius akcentus. Vandens mėlio ir įvairių medienos rūšių spalviniai deriniai sukurs rafinuotą interjerą. Alyvuogių ir kiti žali atspalviai nekonkuruoja tarpusavyje, todėl visuomet yra populiarūs. Natūralių atspalvių danga gali tapti patalpos akcentu arba harmoningai papildyti daugumą tradicinių ar modernių interjerų. Natūralios spalvos yra stilingos ir amžinos, jos visuomet greta mūsų”, - apie grindų spalvas pasakoja R. Andriušytė.

Taigi drąsiai ar atsargiai, po truputį keiskite, atnaujinkite namus, įsileiskite gamtą ir jos motyvus, nebijokite eksperimentuokite su raštais, medžiagomis, spalvomis, tekstūromis. Nepamirškite derinti natūralių medžiagų su vario, aukso ar žalvario atspalvių metalais, kurie suteiks namams rafinuotos prabangos atspalvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)